Во Систина во Октомври ми наплатија 29 500 . Следниот месец пак правев и ми земаа 31 000. Незнам дали поскапеа во меѓувреме што ме фати 2000 повеќе или од ракав ги вадат цените, немаше ништо различно. Да напоменам дека и двата пати правев без анестезија
Леле, без анестезија е толку? Јас па мислев со анестезија е околу 30.000. Дека тука прочитав од членки било 22-23.000 без анестезија, не знам дали лани било толку, ама многу поскапеле ако е така. А анестезија колку е, 7-8000?
Na dr mesto ne znam kolku e ,jas pravev vo plodnost,mi zemaa 18 500 so anestezija ama nemase j.kletki,ne znam dali i toa ima nekakva vrska
Мене толку ми наплатија пред 3-4 месеци. За анестезија за пункција незнам колку пари е немам искуство. Кога правев киретажа со анестезија во Јули, за анестезијата ми наплатиле точно 7000. Исто е краткотрајна анестезија, така што може таа да е цената отприлика
Сега баш ги земав фактурите да ги проверам и во фактурата за Октомври пишува репродуктивна медицина 21500 и интервенции 7900. А во фактурата за Ноември репродуктивна медицина е 24800, а интервенции 6136. Незнам што им се овие интервенции што ми ги наплатиле и двата пати немав никакви додатни или заостанати неплатени работи
Пред криотрансфер летово имав 2.4, поточно 3 ден од тој циклус. Па му кажав на др и проверив ден пред трансфер беше 2. Инаку немам проблем со тироидната, и го направив тој трансфер, не беше успешен од којзнае кои причини. Последниот пат не ни проверував а беше успешен.
Можеш да се јавиш на ивф одделот, даваат инфо, и се точно ке ти кажат. Колку е анестезија, колку е пункција. Што не значи дека нема да искрсне уште некој трошок ама реално не е се предвидливо.
Немам ни јас проблем со тироидна, ендокринологот ми вика до 2,5 не давам терапија. Мене ми беше 2,14 па размислувам дали тоа е проблем за неуспешен трансфер
Повели цени од 01.12.2023 јас кога правев. Јас кога прашав телефонски се шокирав од скапите цени во споредба со Систина, но кога на лице место прашавме во болницата, убаво ни ги објаснија вените, и многу голема разлика во цената праве дали на пункција ќе ти извадат една или повеќе јајце клетки. Оплодување за една јајце клетка е 29 000 ден, а оплодување за повеќе јајце клетки е 80000 ден, значи разлика е 51000 ден. Исто така и за пункцијата, една јајце клетка е 20000 ден, а доколку извадат повеќе јајце клетки е 25000 ден.
Цените секаде се лудница....Хаос ,тешко нас ама човек се ќе направи и се ќе даде ... Дај боже сите да се израдуваме само па налет и пари и се...
Srcki po kratok protokol kolku inekcii se primaat? Vcera zavrsiv so Dabroston, cekam da dobijam... Prvo neuspesno dolg protokol, sega mi kazaa zaradi pcos kratok protokol na vtor den od ciklus. Sega se mi e misla vo ova sto ke bide kako ke bide.. tnx ❤️
Зависи од дијагнозата. Јас бев со краток протокол, и примив 36 мериоферт, кај секого е различно, и зависи дали и колку ќе реагираш на терапија. Немам ПЦОС, ама ми кажаа со краток протокол, втор ден од циклус бев стимулирана со Кломифен (само 4 дена) и естрофем продолжив и после пункција. Трет ден од циклус се боцкав со мериоферт, потоа ми вклучија и цетротид, 3 дена пред пункција.
Се зависи од вашата состојба и дијагноза,јас со краток протокол се боцкав само 7 дена почнувајќи од втор ден циклус: 14 Фостимон 4 Мериоферт 2 Цитротиде Извадени само две јајце клетки на 10ти ден од циклусот (рана овулација имам)
Zdravo devojki … Sakam da be prasam vir sto ste ivf bremenosti vo koja nedela se porodivte…. Jas spored mesntruacija sum 38 tocno, no doktorot sto kje me poragja vo drzavna mi broi od den na transfer … Mi kazuva deka spored toa Sum 36,37 nedela i deka seuste e rano za edna nedela na kontrola. Do sega dve ctg so razmak 1 nedela mirni bez bolki … Nekako mn me zbuni ne znam sto da mislam … :/