Zdravo devojki.Jas imam praveno dve invitra neuspesni.Sega sobiram dokumenti za treto invitro no mi najdoja pokacen tiroksin I prolaktin na tret den of ciklus.Posle terapija od 3 nedeli se e vo red.dali treba dagi prikacam na dokumentite samo novite analizi od dvata hormoni,ili pak da cekam tret den of ciklus I povtorno da pravam ispituvanje na site hormoni.Vi blagodaram
Ke gi prikacis novite dokumenti... Odnosno ke napravis nova analiza na tret den od ciklus i taa nova analiza ke ja prikacis, no pod uslov se da e uredno...... Oti tie od fondot za sitnici mozat da se fatat. Nikogas ne se znae so niv... So srekja i so lesno
Значи нас ради дијагнозата не ни кажале да се пазиме....инаку и јас мислам дека ако се фати тогаш нема да го видат курбан ќе оди
има ли некој искуство со микрогинон апчиња се пијат од 2 ден мензис како дел од процедурата за инвитро
Mozno e istoto mise sluci na vtoroto in vitro.Go prasuvav maticniot ginekolog mi rece samo promivki so kamilica nikako kanesten.
@Natasa. P ne da e mozno, tuku od toa ti e (nemoj da koristis dnevni vloski, ako koristis) @kukla21 jas mislam deka vikaat so zastita, radi ne daj boze pred invitro da ne se pojavi nekoja bakterija, a zabranuvaat pred punkcija poradi podobar kvalitet na spermata. I spermogram koga pravat, vikaat so apstinencija od 3-5 dena.
Zabelezav... voopsto ne mi godat sekojdnevnite vloski, duri mislam deka i go zasiluvaat toa draznenjeto. A demek 100% pamuk pisuva, mislev deka najpogodni se tie. A ja zafrknav rabotata i so tie vlaznite maramici, ic nisto ne trebase da cepkam osven so cista voda ili kamilica.
феминки веке преминувам во офф топик со мојот хепатит номорам некаде да се истажам...бев кај интернистот да ме види на ехо дали имам оштетување некое на црниот дроб и виде дека се е во ред...ја прашав дали има шанси да е грешка резултатот во ману вика нема шанси да има грешка во ману туку во нашите лабаратории...и го повторивме кај неа пак тестот за хепатит б и пак излезе негативен...обичните лабаратории викат негативен, а ману активен хепатит...и некако не ми се верува а не сакаат пак да ми дадат да преиспитаме во ману ....туку да одам сега на гастро во скопје биопсија на црн дроб терапија таму да ми дале...а што ако еве се случило ману да направат пропуст...да ги замениле епруветите со сопругот или нешто друго и погрешне човек да се лечи....ептен сум скептик околу целата оваа работа а нема кој да прашам некако како никој да не е запознаен добро со овој хепатит....и сопругот ми вика сум го нервирала со тие сомнежи и да сум се помирила дека имам и да се лечам...ама нему му е лесно излезе кај него е чисто носител е толку..а кај мене пак ке има триста испитувања и глупости...
hmm..prv pat slusam deka "negativen" rezultat, vsusnost vo nekoj labaratorii oznacuvalo aktiven hepatitB. Pa i na dokumentite sto gi prakame vo fond, pisuva rezultat "negativen". Malku me zbuni sega. A i kakov e toj aktiven hepatitB, koga crniot drob izleglo deka ti e sosema zdrav i nema nikakvi funkcionalni narusuvanja?! Neznam sto da ti sovetuvam, osven... prestani da se tupis so retoricki prasanja i odi po vrati, pravi ispituvanja i prezemi cekori za da ne stois vo mrtva tocka. Sto i da e, i kako i da izleze, resavaj gi rabotite. Patem, na femina forumot ima i grupa specijalno za onie so hepatitB, mozes da vlezes i tamu da prasas i da procitas nesto plus. Sekako ke ima nekoj daleku po upateni na temava so konkretni primeri, terapii i prakticni soveti. Mislam deka ke bide od korist, barem ke znae nekoj kade da te upati.. vaka...tuka, se se sveduva samo na utesni poraki sto ne ti se bas od korist. I da ne bidam dosadna i da se povtoruvam, vetuvam posleden pat go pisuvam ova, otidi kaj Birol so site dokumenti i razgovaraj so nego za celava situacija. Toj ke znae najdobro da ti objasni kako site ovie nesta bi mozele da vlijaat na ivf, koga da se pocni i sto ke pravite. Tolku od mene mila, daj boze seto ova brzo da zavrsi.
Хепатит Б и Ц јас имам испитувано на инфективна клиника во Скопје , и резултатите им се точни само се чека неколку дена за нив
neznam v sekoja ambulanta skoro ima da ispitas dali si positiven ili negativen...a na manu se ispituva do koja faza e dali e aktiven ili pasiven....