И мене ме интересира за воздухот. До сега сопругот го истиснуваше, но читајќи како да се боцкаме за да нема модринки, прочитавме дека не треба да се истиснува. Вчера така со воздух ме боцна, но денес местото ми отече и модрица огромна Не дека и без воздух не ми излегувале но сега и како подуено. Па сега со ациди борици облога ставам. На два ума сум, а сестрата исто мислам го истиснуваше воздухот. Исто ме интересира во рамо и стомак, дали под агол од 90 степено боцкате?
Мене што ме боцкаа и со мериоферт го истиснуваа воздухот, и баш комшиката што работи на гинекологија така ни објаснуваше и на мм му објасни така ако ме боцкал.
Мене така ме боцкаа и ниту една модрица не ми излезе, сега со клексаните можеби е друго, ама ми кажаа и со мериоферт на некои им излегувале модрици, можеби е до кожата.
сигурно ти се покачени хормоните од микрогиномот иста ситуација имав пред да поднесам за ваучер пиев контрацептиви цела година секако морав заради операција од ендометриоза што правев и потоа одмарав 3 месеци и ги проверив па беа големи значи искрено мене ми требаше некаде 5 месеци да ми се средат што не значи и на тебе дека така ќе е кога де средија се беше во нормала и си поднесов и за 5 недели го земав а добри ти се антралните фоликули со среќа со хидтероскопија јас правев за с септум на матка и за 7 дена после тоа си бев на одмор значи не е страшно
Само сакам да кажам мое искиство од пинкција до пораѓај се боцкав со клексан без ниедна модринка воопшто не мо се познаваше дека сум се боцнала воздухот не го испуштав само дезинфецитав со алкохол го стискав местото каде што се боцкав и директно боцкав под агол од 90 степени, а кога се породив сестрата кога ме боцна под агол од 45 степени и испиштен воздух ми се направи огромна модринка на целата рака и потоа не и давав да ме боцка ми донасаше инекција и сама ја боцкав
Оффф јас како што имам фобии од игли, не ни гледам како ме боцка, под агол, над агол боцка маж ми викам си ја згрешил професијата сега ме боцка во рака оти ме болеше многу во стомак од пролутекс, малку да го одморам, па после рацете кога ќе болат пак во стомак.
Не се истиснува воздухот на клексанот. Читајте упатство, убаво е објаснето како се боцка. Сестрите на која како ќе и текне боцкаат.
Фала многу, јас немам упатство, само инекции од аптека ми дадоа, без кутија. А дали после боцкање се притиска местото? Зошто и тоа некаде прочитав, да не се стиска, а тука членки викаат им помага да не им излегуваат модрици.
Ovde vo germanija nema pgd ispituvanja,i nemaat slusnato za nekoi raboti sto gi ima kaj nas vo mk,barem kaj sto sum jas za dr mesto ne znam
Фала ти Мене ми ги боцкаа под агол од 45 степени, не сум боцкала под агол од 90 степени. А стимулациите во стомак да, сама сум ги боцкала и секогаш под 90 степени.
Јас кога ги проверив хормоните немав почнато со микрогинон, ама пијам сега и значи следен месец и да ги испитам пак нема да се погодени.... Се нешто пречка излегува од кога сум почната со оваа борба.
Видеово мислам ќе биде од помош. После боцкање местото само нежно се поминува со алкохол, ама не се трие и стиска. Јас имам примано преку 400 клексани на овој начин, без истиснување на воздухот, под агол од 90 степени, бавно аплицирање на течноста и без триење. Немав ниту една модрица.
Кратенка за Предимплантациско Генетско Тестирање,го прават по неуспешни неколку инвитра или по спонтани.Се испитува самиот ембрион пред да се трансферира.
Se pravat za da se vidi dali embrionot e hromozomski normalen. Dokolku embrionot e zdrav, sansite da zabremenish od ivf se kacuvaat na 70% ako site drugi uslovi se zadovoleni. Se preporacuva za povozrasni zeni zatoa sto so vozrasta potesko e da proizvedes zdrava jajce kletka sto e bitno za zdrav embrion.
За точно и сигурно незнам,џабе ќе шпекулирам.Од тоа што имам читано овде кај нас не прават туку праќаат надвор од државава во клиники со кои соработуваат и некои цени од 500 евра по ембрион. Не ми го земајте за веродостојно пишаново искрено незнам точно ова само што сум читала по нет. Најдобро Распрашајте се во клиниката каде што правите ивф.
Jas prasuvav vo new born i plodnost Vo new born bese 320 evra od 1 embrion i ne go pravat vo mk,gi isprakaat nadvor,a plodnost bese 430 e od embrion i ne znam dali go prakaat nekade ama i vo dvete kliniki ne pravat ako imas pomalku od 5 embrioni,taka mi kazaa mene
Eee колку пречки имав јас, едвај собрав документи, де матичната на одмор, де нешто друго, и таман собрав, да ми пополни образец за во финдот повторно отишле на одмор. Се јавив на замената, ме праша за што сум, и кажав, ми кажа да сум ја почекала да се врати Немам коментар. Ќе биде, ќе собереш документи.