Е да тоа само го знаев дека мораш повеќе ембриони да имаш за тоа испитување а јас едвај две јајце клетки извадив и само еден ембрион па не се распрашував многу на таа тема дополнително стрес не ми требаше....
Хах, се надевам не сум досадна ама мнг работа свршив со финтава. Инаку не го истиснувам воздухот. Читав упатства за клексан и стои дека воздухот се вбризгува на крај како сигурност дека целата доза си ја примила. Не знам зошто така те боцнала а и и тие не се сезнајни. На последен циклус сестрата Цетротиде недорастворено го вшмука а останаа парчиња во ампулата, и ми вика обучени сме ние за ова... може за иглата, за другото производителот ми е најверодостоен.
Isto i vo remedika prasav ama tamu pravele samo neinvanzivno,za taka moze i na pomalku embrioni ke napravat ama mene toa ne mi vrsese rab
ооо секогаш е така ја почнав да собирам документи цела среќна се тргнав од контрацептиви се оперирав се средив мавам доктори термини маж ми не е тука мора се да е под конец се стигнав све океј ми остана још ехо се правело на 21 или 22 ден не сум знаела ајде чекај 2 месец од менструација ајде дојде и тој ден ме гледа докторката на ехо вика ама знаеш дека мораш да оперираш овој септум како да оперирам што шлог трауми од прва операција мене ме отвараа 2 ипол сата ми траеше и тоа на 26 год и ми велат опасно ќе де трудиме да ти зачуваме матка читав меѓу редови сумњаат на рак тумор има не се знае што е и цел филм ми се завраќа и не можам да станам од бокс докторка ме теши ама не р тоа страшно кратко ќе трае јас од тоа ништо не слушам у глава само анестезија лежење и опоравак од 1 месец ништо вртев на мојот доктор утредента бидејќи тие се слушнаа он ми рече у Куманово е дежурен да де договориме јас тој ден седнав и размислив во глава што дошло ке пројде тешка борба јас сум јака мора да се заврши и ова завршувив средив и резултатите после топ сакам да те утешам и да ти го сменам начинот на размислување се си велам фала боже сега е ќе се реши потоа ќе е во ред еве и сега направив пункција уште у дек прогестерон висок нема трансфер нека пројда менструација ќе мериме ќе видиме пак високи хормони пак чекај и не се разочарувам супер боље тоа да се среди па тогаш трансфер да биде се во ред па ќе си дојдам до целта и ти така не се растажувај само храбро среди што треба да средиш и потоа ќе бидне и стомачето ти посакувам пуно среќа и само позитивно Што дошло ќе пројде, ти си јака и ќе пребродиш❤️
и тоа не мора да значи можеби па тебе ќе ти се добри микрогиномот ќе ти ги среди не ни се исти организмите
Moze amh da ti pobaraat zaradi visok E2 ama ako ti e vo red vrednosta dostavi si go. Za da ne te vrakjaat. Inace od mikroginonot hormonite se haos normalno e hormonski apcinja se. Jas gi piev pred da pravam histeroskopja.
Епа низок ми е амх, под 1, затоа и јас не сакам да ризикувам. Ништо тоа е, знаете ли барем колку време после микрогинон се регулираат хормоните, еден, три, колку месеци?
8 imav, 4 bea super pa ostanaa 2 tie gi stavija. Na hiperstimulacija mi pravese transverser, neproverena trombofilija I mutacii. I ispadna deka imam trombofilija I mutacii. Se konsultirav so maticnata mi kaza deka moralo prvo da ispita mutacii I trombofilija I trebalo kleksani da primam, no ne mi kaza doktorkata.
Nesi prv slucaj,jas imav drugarka nejze isto pred punkcija i prsnaa folukilite.Toa e do organizmot doktorot ne e gospod.