Па има завеси, обично кај што е ехото не влегуваат. Не ми се случило до сега. Ова за на ивф одделот зборувам, за гинекологија доле не знам. А и да влезе покрај толку процедури, не ми е гајле. Пред трансфер таму кога ке рашириш нозе директ од лабораторија те гледаат.
Знам јасно ми е, само ме интересираше дали е нормално тоа, зошто сестрава од ивф секогаш влегуваше и буквално зјапаше, па не е пријатно.
Za newborn kaj Tatjana non stop mi vleguvaše sestra i da zjapa stvarno, ama pak i pokriva so platnence haha
Во систина да , секогаш скоро влегува на прегледот. Мислам дека системот на работа им е така поставен, сестрата да прати се што ќе ти каже докторот пошто буквално цела комуникација со пациент се води преку неа.
Зависи, може да е внатре, ама кога ме гледа докторот на ехо не гледа, стои позади завесите или излегува ако има работа.
Па влегува да, ама позади завесите стои, и потоа во посебна просторија дава терапија. Кај мене сестрата воопшто не зјапа, некогаш не е ни во просторијата, и откако ќе ме прегледа докторот ја вика или и кажува за кога да ми закаже, или кога примав терапија што да ми даде, инаку докторот си пишува во извештајот што треба терапија. А на пункција нели зјапаа и ембрионолозите? И мажи и жени. Епа влегуваме внатре, сестрата или влегува со нас или не, и има завеси, докторот не прегледува и да е внатре воопшто не зјапа како што пишала една членка, барем кај мене е така, за другите не знам. А и да зјапа многу ми е гајле, за пункција колку имаше, тоа им е работа, до нашите им дошло сигурно, на нив им е преку глава, баш ќе не зјапаат.
А зошто да биде проблем ако е присутна,баш па подобро да е тука да се вртка се зближуваш подруго е женски збор ,утеха,поддршка....јас така гледам на тоа...
Здраво на сите. Од туга ги превземав новите обрасци за во фонд за ивф. Сега го читав и забележав дека бараат 2 или 3 д ехо ,а не како порано 4 д? Дали некоја деновиве поднесувала документи ?
Кај мене беа двајца мажи, две жени, сестра друга што беше дежурна дека Недела, докторот и уште две појма немам кои беа хаха. Јас бев без анестезија и ги гледав, ама бев покриена да не зјаам апла, најбитно доле сите гледаат Па нешто имаше изгаснаа светло, па запалија, кој ги знае Па тоа велам и јас, многу ми е гајле и да гледа. Нас колку не виделе па за сестрата што ќе не види Ама јас пишав дека никогаш не зјапала сестрата, докторот додека ме прегледува стои позади завеса.
А на клиника па хаос уште хаусмајсторот што не влезе да ми ѕирне меѓу нозе...хаха (Искуство за инсеминација) а денот пред инсеминацијата кога ме гледаше Калчовски за фоликулометрија влезе цела група студенти околу 15 души и докторка една им одржа час уствари додека лежев јас и зјапаа во мене ,понепријатно чувство амин....
Ej užas toa na klknika. Pa na poragjaj ko kje ti se butnat, a demek beebe tek rodeno, zarazi, ova ona. I sega tatko ne može da si go vidi što sigurno kje pazi, ama važno nekoj si tamu možat što i bolni i mrsulavi se guraat