A што пишуваа што се бунеа зошто не пуштале мажи на клиника, демек на тој маж не му стало да гледа родилки со ц***и растресени, сега па сестрата зошто ги гледала, дај Боже да дојде до тоа, ако сакаат и од улица нека гледаат Подобро доктори, сестри да ме гледаат, отколку туѓи мажи.
Na Klinika ako mi e neprijatno pa i ke kazam deka ne sakam cel kup luge da me gledaat, a za drugo mislite deka obrnuvaat vnimanie, iskreno ne i sum prasala depilirana ne depilirana sestrite mi vikaat nie toa ne gledame.Mene licno ne mi e sram, tie si se sluzbeni lica tamu, toa im e rabota, nie se znae za sto sme otisle
Да, да, тоа е веќе друго, доктор, сестра да гледаат, се знае за што сме отишле, ама па на клиника со куп студенти не би сакала ни јас да ме гледаат. И мене би ми било непријатно.
Жени со зјапањево ме изнасмеавте значи Инаку што ви е чудно што сестрата е присутна не ми е јасно. Они се десна рака на докторот. Секогаш кога ме гледал на ехо она била тука и запишувала што ќе и каже докторот. Воопшто не ми пречи мене и да ме гледа сигурно не гледа дали ми е депилирана или не
За трансфер прашав Не веруваам дека зјапат како што велите, таа им е работа и океј ми е да е седтрата тука поопуштена сум некако ама ако има повеќе од двајца е тогаш веќе ми е срам
Четврта ден од трансферот а јас имам кашлица. Ме загрижува дека нема да биде успешно со кашлицава. Искуства ве молам.
Исто, 4-5ти ден јас кренав температура,кашлав,кивав, грло ме болеше .. па фала му на Бога имав успешно ин витро сега тераме 16+ недела ... Маж ми минатиот викенд имаше 39температура, јас цело време бев покрај него,ништо не ми е, фала богу не ме префати мене .. Ова е мое искуство од трансвер правен во октомври. Со лесно! И со успех!
Нема правило, има случаеви 14 дена не станале па ништо, други работеле од втор, трет ден и со авиони летале па биднало. Опушти се, не мисли на лошо, кога кашлаш сврти се на страна и склупчена кашлај. Инхалации прави два пати на ден со физиолошки и ќе биде се супер. Среќно
Јас не реков дека зјапаат, баш напротив, само пишав кај мене сестрата не зјапа како што пишаа. И да зјапа сестрата не ми е гајле, тоа и е работа, само тоа што пишаа на клиника студенти зјапале, е така би ми било срам.
Имам чувство дека секој еден коментар го сфаќаш многу лично за зјапањето се надоврзав на муабетот од погоре не кажав дека си рекла ти така или некористењето на емоџи прави да мислам дека си сериозна не знам.
Па мене ме цитираше. Цитирај ти тие што им смета сестрата да влезе внатре, мене не ми смета сестрата воопшто, па и да ме гледа. Ваков коментар на сериозна тема Не сме на оваа тема од убаво. Членката праша дали сестрата влегува со нас и јас и секоја друга членка и одговоривме како со нас постапуваат, не знам што толку те погоди баш моето мислење. Секој си има мака, не се потребни вакви коментари. Едит:и јас се надоврзав само на коментарот погоре, мене ни на крај памет ми текнало дали сестрата зјапала или не.
Здраво, по 3 неуспешни трансфери и 2 miscarriages, ембриологот ми препорача да проверам KIR-HLA combination in blood. Има некој правено, тоа се прави на имунологија, и дали треба упат за тоа? Исто ми рече следен трансфер да пробаме со intralupid инекција, има некое испитување за неа или ја даваат за превентива ?