Јас ставам 1 пролутекс и 2 пати кринон. Се боцкам сабајле а останатите ги распоредувам на 8 часа растојание. После гелот треба да лежиш 20 минути
Да тоа знам, туку муабетот ми беше дали може пролутексот да го боцнам навечер, бидејки ставам и кринон, па да не треба да има разлика и помеѓу нив затоа
Ти треба упат од матичен лекар за тебе и партнерот до Институт за имунологија. Ќе ви земат крв во бараките кај Инфективна, а резултати отприлика за 3 недели. За интралипидна инфузија дали да се даде или не -не постојат посебни испитувања.
Не треба да има разлика помеѓу нив, ставај како ти одговара. Разлика треба да има помеѓу клексан и аспирин бидејќи и двете ја разредуваат крвта.
Фала ти, значи таа ја даваат повеќе како превентива интралипидната, ќе се проба се што треба тоа ни останува.
Мене секогаш ми велеле пролутекс на сабајле, кринон гел вечер, можеби тоа е да си покриена цел ден со прогестерон
Мене после пункција ми препишаа кринон, навечер ми рекоа да ставам пред спиење, а пролутекс 2x1, така да пак ќе морав и навечер пролутекс и кринон, само што требаше ден пред ет да почнам со пролутекс и за жал не стигнав до ет и не се боцкав со пролутекс, ама во извештајот така ми пишува, како што пиша членката не треба да има разлика.
Ич да не ти е. За трансфер, сестрата те мести на бокс и те гледа до кај си легната, ама мора да види, тоа и е работата. И во систина одма право од бокс е лабораторија каде има 2-3ца ембриолози, има една сестра за ехото. Има луѓе едноставно. Ама верувај ми, тоа е тотално небитно, сите тие гледаат барем 5 дунди дневно. После операцијата на полупреградата во Систина, на пример, сестрата дојде во собата и ми ги вадеше газите од доле. Нормално дека ке погледне. Абе ич не ми е гајле, тоа се службени лица, не сум им прва ни последна.
https://immunisationhandbook.health...-subcutaneous-injection-into-the-deltoid-area И сестрите да ги прашате ке ви кажат. Не е толку дебела кожата во рамо како што знам, затоа под 45
Na primer za mene ako sakat i 100 dusi neka zjaapat ne mi e gajle hahah. Bitno mi e ishodot da ima sreken kraj sigorno i na niv veke im e zdosadeno sekoj den da gledaat ama takva im e rabotata. Odime za druga maka ako mislevme na toa kolku doktori i sestri i studenti ke ima vo sobata ke trebase site doma da si sedime i so prazni race da si ostanime.
На денот на трансфер и наредните два три дена се убив од кашлање,викам ова ништо не бидна па еве 16 недела терам.Среќно
Dali ima nekoja sto pravela vo Sistina vo skoro vreme IVF na privatno? Kolku vkupno plativte za celata postapka? Prasuvav na telefon mi kazaa za punkcija i transver okolu 2500-2700evra. Kolku vi ispadnale dopolnitelno stimulaciite i anestezija?
anestezija ti e okolu 6000 den. Inekciite okolu 1500 den fostimoni gonali meriofert, moze od 20 do 40/50 da ti trebaat, kratok protokoli se koristi i cetrotide okolu 2700 edna, okolu pet takvi. Iljada do 1500 evra prosek plus na taa suma od 2500. Total 4000 evra plus terapija posle ET koka si kosta 200/300 evra bez intralipid. So intralipid 500.
Денот за бета хцг проверка ми паѓа во недела. Дали да одам во понеделник на 16 ден или петок на 13 ден од трансфер? Во сабота не ми се оди дека не знам резултатите дали ќе бидат готови