Кажав свое искуство бидејќи се боцкав 10 месеци секој ден а сестрите секоја различно кажива а и кажуваат да според тоа што го пишува а во пракса и не е секогаш така и јас си почнав како на мене ми одговараше видов дека немам модринки и под 90 степени и така си терав во рамо цели 5 месеци
Vo zeleznicar i dvajcata mozete. Sabajlecki se dava krv, posle 13h se gotovi rezultatite. 250 denari se plakja i nemas potreba od upat ili kniska. Samo licna karta.
Железничар кај Беко без упат, со лична карта 300 ден., резултати за саат-два. 300 ден. е и резултатите не ги даваат истиот ден.
Рано ако отидете резултатите се готови за саат-два, ако отидете подоцна, резултатите другиот ден, барем мене така ми кажаа, да отидам порано ако сакам истиот ден резултати. 300 ден. е.
Kaj koj doktor si mila ti? So sreka neka e ajde pabkoga zavrsis te molam ako ne ti e tesko da mi pises kolku cinese vkupno.Pozdravce i so uspeh da bide
Здраво девојки , дали некоја поднесувала скоро документи за вауцер за второ дете , дали доставувате и отпусно писмо или доволен е само извод од детето ? процитав дека треба и извештај од претходно ивф и отпусно писмо , ме интересира што поднесувавте за да не ме вратат ?
250 ми наплатија баш запомнив затоа што на мм му наплатија 350 во 8 септември па си коментиравме дома како може исто испитување различно да се наплати во две држ.установи. Резултати во двете институции после 4,5 дена. За железничар не сум знаела и ми изгледа доста практично. За мене беше полесно мат.гинеколог ме прати, ама за мм беше покомплицирано го пратија прво на инфективно па од таму упат за во лабараторија. И неговото излезе 350+80 преглед+ два три пати одење до 8 септември
Доволно е само изводот од детенцето, друго немав испратено. Два пати добив позитивен одговор од фондот, два ваучера веќе ги искористив.
Девојки,извинете не прашав за спермограмот и спермокултурата за ИВФ,каде ги правевте? Во Систина двете се 6500.
Insitut na histologija i mozes na ginekologija ako sakas za so upat, a za spermokultura mislam bese insitut za mikrobiologija ama ne me fakjaj za zbor. Dokolku sakas drzavno i poevtino da ispitate, kaj maticen doktor samo se bara upat za spermokultura i spermogram i kje ti kaze kade imaat najbrz termin samo se ceka za spermogram dosta
Јас летоска кај железничар платив 300, мм на клиника 300, сега со упат дека му бараа во Систина и спермокултура и скрининг дега му поминаа 6 месеци, ништо не платил на клиника, дека крводарител. Јас сакам да прашам за скриен шеќер дали мора интернист да ми даде упат? Знам така беше за инсулин, фт3, фт4, и тоа ете е комплицирано, морав прво на општ матичен, па ми даде упат за на интернист, па интернистот за на клиничка биохемија, тоа е губење време. И некој што знае некој добар интернист на клиника?
На клиника на хистологија спермограм, институт за јавно здравје спермокултура со упат од матичен, ако е крводарител не наплаќаат ништо, за спермокултура не треба термин, а за спермограм општ матичен гледа кога има термин и закажува, среќа имаше за 2-3 дена слободен термин, не чекавме многу. И во Генеа спермограм е 1.500, за спермокултура не знам, мене ми беше спермограмот за ваучер, и не ми беше важно.
Јас во бременост испитував скриен шеќер со упат од општ матичен лекар. Исто и тсх и фт4. Види со општиот матичен.
Јас два пати испитував еднаш кога се спремав за инвитро и еднаш кога бев бремена и двете испитувања на приватно ги направив не ми се одеше упати да барам и платив 350ден. ова за Охрид би требало тука така со цени да се и во Скопје и гледај да се со 3 боцкања не со 2 поточно е со 3 боцкања.