Да, ми пишува во извештајот од ендокринолог, прво на гладно, па на 0.60, па на 120 мин. Треба и други работи да испитам: тсх, фт3, и ова огтт со гликемија и инсулинемија. Па и подобро приватно, вака треба упат од општ матичен, па на интернист, не знам зошто е комплицирано. Ендокринологот ми кажа ако не биде успешно ивф овие да ги испитам, јас не стигнав до ет, сепак сакам да си ги проверам. Ти благодарам за инфо. Едит:прашав сега во Авицена 3.600 ден. 3 боцкања, преку фондот само 2. Ама ми кажаа со инсулин е тоа, јас инсулин проверив и ок ми е. Во Биотика прашав 600 ден. без инсулин 3 боцкања. Штом сум проверила инсулин сега не мора така? Само скриен шеќер.
Скоро секоја жена има правени нокти... мене ме интересира оние кои правеа ИВФ, им правеше некаков проблем гел лакот? Знам за анестезија некогаш прават проблем но не секогаш ✨✨и дали доколку пиеш микрогином мора да значи долг протокол или не ☺️
Здраво девојки.Имам кутија Пролутекс со рок 04.2024. Доколку на некоја членка и треба, нека ме контактира. Ја давам по многу поволна цена.
Не мора инсулин заедно со скриен шеќер направи си каде што тие поефтино не се малу пари, инсулинот колку ти се движи.
Здраво, дали некој земал Декапептил 3.75 како терапија за предизвикување вештачка менопауза. И дали сте имале крварење во текот на терапијата. Некој да сподели
не пиев микрогином бев на краток протокол за пункција ми се нагласи непарфемирана, без лак на нокти и никакви мазала по тело
Инсулинот ми е 4.18, бев на контрола на ендокринолог приватно ми кажа се ми е ок, тогаш испитував и фт3, фт4, тсх, анти тг антитела, анти тпо. И ми кажа ако не дај Боже ми биде неуспешно ивф тогаш да испитам скриен шеќер, тсх, фт3 повторно. Јас си сакам лично за мене. Е сега приватниве ендокринолози не можат да дадат упат, а гинекологот, т.е. сестрата прееска се јавив, ми кажа штом сум била во процес на ивф не можела да ми даде упат за тсх и фт3, ако сум била бремена се одело преку ендокринологија, и кажав дека не сум, ми кажа дека тие што требало за фондот хормони ми дале упат и завршиле работа и ми кажа општ матичен упат. Се јавив на општ матичен ми кажа гинеколог треба упат, ме зафркаваат. Па потоа кога му кажав дека не можела, ми рече за на ендокринологија мора прво упат. Е сега работата е што општиот матичен ми е во друг град, а ние седиме во Скопје, и ми кажа јас да сум нашла интернист или ендокринолог кој има слободен термин, епа не е исто за хормон еден 50 ден. и 700. Матичните најдобро дома да си седат, штом не можат ни упат да дадат. Џабе плаќаме здраство кога одиме на приватно.
Ете не сака да ми даде. Ми кажа општ матичен. Некој ендокринолог или интернист да ми препорачате на ендокринологија? Општ матичен ми кажа на интернист, ама јас да најдам слободен термин па да му кажам да ми даде упат.
Малку се безобразни и едниот и другиот. Огг или како и да се вика тестот се прави во бременост така да верувам дека може матичен гинеколог да даде упат. А матичен општ, маж ми бараше за него, исто му кажал дека мора специјалист.
So kratok ili dolg protokol ste? I jas vev kaj Lazarevski na konsultacija pa mi reche posle dobivanje na vaucerot od 2 den na ciklus da pocnam so mikroginon. Duri i recepta dobiv, ama prodolziv kaj Organziski. Sega cekam 2 vaucer?
Општ матичен дава за на интернист, потоа интернистот дава упат. Јас така бев кога испитував фт3, фт4, инсулин, гликемија, анти тг антитела, анти тпо. Е сега општиот матичен ми кажа неможел тој, ама ете ќе ми дал упат за на ендокринологија, јас да сум видела кој ендокринолог или интернист имал слободен термин.
Verica e dokrot, spremna i uspesna vo svojata profesija. Jas bev kaj maz i t.e Dr Stojan Organziski, 2 devojki kaj nea. Eve gi i dvete se pred poragjaj.
Devojki, dali nekoja od vas znae do kade se so razgleduvanje na vaucerite? Sega ima protesti taka da sd nadevam deka ke imame vo brzo vreme site odgovor od fondot.
Не не, општиот матичен може директно да даде упат за проверка на скриен шеќер. Да не ти рекол за инсулинемија дека не може да даде?
Па да, инсулинемија треба. Значи мора на интернист? И за фт3 ми кажа на интернист. Само за тсх можел упат.