Cestitki i Ti blagodaram za spodelenoto. Dali ciklusot posle inekcijata ti dojde redovno? Kaj mene estrogenot e visok i pokraj terapija jasmin ne se namali. Sega ovoj mesec povtorno jasmin i zoladex se pocnav. Se nadevam kje bidat dobri rezultatite da pocnam.
И јас сум иста. Поизразени грчеви имав од 6 до 8 ден сега повремено. Градите ме болат и многу икам што не е вообичаено за мене.
Здраво, можеби прашањето не е за тука, ама најактивни сте. Дали Ложанковски имаат договор со фондот, или приватно наплаќаат? И кој гинеколог би ми го препорачале или во некоја друга ординација? Знам дека ми пишавте неколку гинеколози, ама не ми текнува сега. Може да ми предложите неколку, таман да прашам дали има место за нови пациенти.
Истото го имав и јас. Само бруфен не пиев зошто немав болки. Ги прашав да не е даден за нешто друго, ми рекоа не и ако немам потреба да не пијам.
Да за таа јас на 25дена ја земам оваа што ја примав ми беше 4та имам уште 2. Ама ми се јавува крварење одвреме навреме како да добивам. Докторот еднаш вели нормално е еднаш не е. Затоа сакав некој искуство да сподели.
Девојки,фала ви на сите за одговорите. Денес официјално се договорив со докторот да одиме на ИВФ и средив повеќе документи кои ми се потребни. Но,после прегледот сум малку загрижена (нормално,мора пак да има некој проблем,не сме ние од темава тука навикнати да ни е подмачкано ) Прв пат денес докторот виде ендометриом (или чоколадна циста) на јајник со големина 17мм. Рече дека не е загрижувачка бидејќи е мала и ќе “се исуши” во бременост,здравје,во иднина. Никогаш не сум имала ендометриоза,сум имала само обични цисти. Му верувам на докторот,но страв ми е да не порасне или да не станат повеќе додека стигнам до ИВФ,преку глава ми е веќе од операции Сакам да слушнам ваши искуства,бидејќи тука сите сме во иста каша и верувам дека некоја од вас се нашла во ваква ситуација.Ве гушкам сите
Девојки да ве прашам за трансфер со замрзнати ... дали некој примал декапептил од прв ден на циклус 7 дена, нели тие обично се примаат од 21ви ден па потоа се чека нареден циклус или тоа важи само за пункција ? И прашање за декортин.. не препрашав за што точно ги даваат.. Дали го даваат само доколку има покачени антитела на тироидната или и за друго..
Zdravo sakam da prasam posle kolku vreme se ceka za invitro posle napravena histeroskopija i ako se naracat jajce kletki od stranstvo za kolku vreme bi stignale?...
Незнам да ти кажам точно, зошто јас еднаш ја примив пред да правиме трансфер на замрзнат ембрион и успешен беше трансферот и завршив со тоа. Незнаев дека може вака да се примаат повеќе месеци, ваљда исти состав имаат со декапептил депо. И после тие две ќе правите инвитро или како?
Зависи од растот на јајце клетките, се следи овулација, кај секого различно е. Мене ми беше на тринаести ден од циклус, пред тоа три пати бев на фоликулиметрија, толку.
Zdravo devojki sakam da prasam nesto site sto imate praveno invitro dodeka ja primavte terapijata odnosno se bockavte dali togas vi imaat zemano krv da ispitat hormonite da gi sledat sto kako ?