Девојки да прашам , дали во вашите градови прво ги проверува комисија документите пред да ги испратат во Скопје или ова е некој нов момент , на сопругот му рекле да дојдиш во четврток на комисија , малце ми падна чудно ?
Девојки да прашам , дали во вашите градови прво ги проверува комисија документите за ваучер пред да ги испратат во Скопје или ова е некој нов момент , на сопругот му рекле да дојдиш во четврток на комисија , малце ми падна чудно ?
Документи за ваучер? Не проверува комисија, само ги оставаме во подрачна служба на градот и тие ги праќаат во Скопје. До сега било така.
Da Да, документи за ваучер , ете денес беше сопругот, документите ги прегледал контролор па му кажал дојди во четврток на комисија , и јас се зачудив , реков ке прашам тука дали и во друго место ова се случило. Или е некој нов контролор па ке чекам без врска уште недела дена , прв пат поднесувам за второ дете , за првото не беше вака затоа реков да си прашам .
За прв ваучер носев во мојот град. Док ги прегледа лицето задолжено за оваа постапка и ми рече дека се во ред и ги носев во архива. За втор, директ во Скопје го носев во архива. Комисија за ивф е една, и како што знам само во Ск.
Зависи, кај секого е различно, и зависи со каков протокол, јас бев со краток и пункцијата ми беше на 17-ти ден од циклус. Ама зависи и како ќе реагираш на терапијата. Сега сум на природен циклус, одам 2x во неделата на фоликулометрија, па ќе видиме.
Од кринон гелот доле сум лом, имам црвенило и печење. Како да си помогнам? Што смеам да мачкам и смеам ли нешто воопшто почто читав пример кантарион не смее
Jas septemvri mesec pravev invitro izvadeni 6 jajce kletiki nitu edna ne oplodena za zal, a dodeka ja primav terapijata samo me gledaa na eho za folikuli nitu ednas ne mi zemaa krv da proverat hormoni
Информирај го докторот и сигурно ќе ти го промени, наместо кринон гел ќе ти даде утрогестан. Јас еднаш имав страшна реакција и иритација од вагиналети и докторот ми кажа веднаш да ги прекинам.
Devojki zdravo. Mojot IVF doktor me praka na imunologija da napravam nekoi ispituvanja i za mene i za soprugot pa me interesira koj treba da mi izdade upati i kako treba da glasat upatite dali e prvo kaj nekoj doktor ili e direkno za labaratorija za zemanje krv. I dali istiot den od koga ke ni zemat krv ke bidat gotovi rezultatite ili ke treba naknadno da si gi zememe? Ubava vecer na site
Neznam dali e za tuka prasanjevo, Dali znaete nekoja ginekoloska klinika vo Češka so doniranje na jajce kletki.
јас сум само читала за клиника во Брно, Чешка али не знам ништо конкретно тоа правев истражување кога се мислев дали тука дали таму пиши на гоогле ивф Брно и ќе ти излезе