Мене ми даде Доксициклин, нормално даваат после секоја интервенција којашто вклучува навлегување во грлото на матката, исто како после ХСГ што даваат за да се спречи инфекција.
Јас до 11+4 (тоа е пред 5 дена) и сама ги прекинав зошто многу имав лошење и болка во желудник од нив, не можев веќе да издржам. После скринингот следната недела ќе се консултирам со ивф докторот и за естрофемот и за пролутексот, пролутекс имам уште за денес и тие планирам да ги прекинам. Минатото ивф не ги ни пиев воопшто во бременост, второ ивф ми е и според телото и ехото и се останато сметам дека не згрешив што ги прекинав.
Ми ги дадоа 6 месеци како терапија за сушење на тумор за да можат да ме оперираат. Јас предходно сум два пати оперирана имав едно неуспешно инвитро поради миомот кој од сите тие хормони од инвитро порасна многу и сега сум со аденомиоза и интрамурален миом. Комплицирано малку ама се надевам ќе е се во ред сепак имам 34год докторот се надева на добро.
тие со успешно веројатно отишле во дрруга тема Но најверојатно ќе ти кажат до кога ќе треба да го пиеш, мене не ми го ни препишаа поради веќе висок естрадол
I jas imam mnogu bolki vo zeludnik od niv 7mi den gi pijam 3×1 i tesko se trpat ako imas nekoj sovet kako se spravuvase so niv te molam spodeli ❤️
Јас до 8 недела го пиев и по консултација со докторот ги прекинав,имав многу мака со желудникот плус и многу повраќав и џабе ги пиев пошто преку целиот ден си трчав во купатило
Јас ги пиев на почетокот 2x2, потоа докторот ми зголеми 3x2, ми кажа да ги пијам на 8 часа, и немав никакви нус појави. Да не ги пиеш на помалку часа?
Не да ти солам памет ама сакам да ти кажам совет терапија без консултација не се прекинува јас естрофемот го прекинував постепено и целата терапија постепено и пролутексот само со дозвола од доктор сепак тоа е прогестеронска подршка, јас така кажав планирам да прекинам не знам што беше и докторот рече без моја дозвола ништо да не прекинуваш
Eve vaka devojki moi, da blesne temata malu!! Sakam prvo da se izvinam na drugarkite so koi pisuvav na forum a ne im rekov deka imav praveno transfer, sakav vaka da gi iznenadam ♥️ Posle osum godini cekanje, borba, solzi, dojde denot da si gi vidam najubavite dve crtki!!! Na site vi posakuvam vakva radost i da znaete da ne se otkazuvate NIKOGAS, site majki ke bideme!!!
Cestitki i da imas lesna bremenost, bas e ubavo koga ke slushneme vakvi ubavi vesti, se nadevam ke gi ima uste mnogu vo grupava ❤️❤️❤️