Знам жени што извадиле над 20 јк па никакви болки немале. Ваљда до самото тело е,колкав праг на толеранција на болка имаш.
Zdravo Dali mu se ima na nekoj sluceno pri bockanje so kleksan da povredi najverojatno e krven sad i cel den kapka po kapka krv da tece od mestoto na ubodot ?
Знам дека прашуваш за додатоци, но да пишам мое искуство: вежбање. Поубав ендометриум сум немала како после 6 месеци активно вежбање, и еве сега 16та недела сум. претходно 1 трансфер на свежи и два на замрзнати - ништо, иако теоретски дебелината на ендометриумот беше во ред. Вежбањето влијае добро на повеќе работи, и за успех има повеќе фактори, но за ендометриумот сум сигурна дека е до вежбањето. Инаку не сум вежбач, ниту обожавател на кардио. Почнав со пешачење и лесни вежби два жесеци, после се префрлив на фитнес 6 месеци и потоа кога почнав со стимулации само пешачев. Ова е мое мислење, го споделувам зошто искрено ви посакувам на сите да сте таму кај што сум јас.
До кој износ може да се нарача од iHerb без да наплатат во пошта провизија/царина? За колку време стигаат производите? Дали стигаат во пошта или на врата ги носат?
Јас не издржав, и со голем страв направив тест денес, и не знам дали да верувам, да плачам или да се смеам... Ова се моите 2 цртки ❤️ Утре ке правам бета, се надевам ке се потврди ова од денес
Sorry што ќе се вмешам ама има логика, со физичката активност, вежбање, пешачење се зголемува циркулацијата на крвта па од тука и влијанието на ендометриумот.
Zene, moze pomokj, ne mozam da ja dobijem sestrata. Utre imam zakazan transfer, a denes i utre treba da se bocnem so prolutex. Treba li da ima nekoj period odreden pomegju dvete dozi? Transfer mi e vo 14, a denes mozam da e bocnem posle rabota okolu 16:30. Fala vi…
За тие што нарачуваат од iHerb преку мк пошта, пратката требаше да стигне минатата недела, не стигна. Денеска отидов да проверам: трекинг бројот уште не им е во системот. Рекоа најверојатно е во магацин и уште вреќата не е отворена. Така да подобро нарачки преку FedEx или сл. До сега секогаш стигале на време ама ете...
Од симптоми неколку дена после трансфер слаби болки, потоа ден два ништо, па пак слаби болки и веќе последната недела ако се раздвижам повеќе некое слабо пецкање. Градите ме болат, но јас таа болка ја имав и претходно бидејќи пијам достинекс поради покачен пролактин, можам да кажам дека болката малку повеќе е изразена сега. Инаку ивф правев во Систина кај др. Бојаџиев. Само сакам да кажам, не барајте симптоми, јас се утепав пребарувајќи и читајќи за симптоми, па имплатациско крварење(кое го немав/не го приметив), и што ли уште не. Овие две недели во исчекување ми беа најдолги, имаше моменти кога не мислев ама и кога од кожа ми се излегуваше. Затоа не мислете многу, најдете си некоја занимација, книга, филмче, одмарајте, уживајте и бидете позитивни ❤️
Здраво дечки, ме интересира мислење, дали правевте нокти (гел), и дали се фарбавте за време на стимулации? Можеби ми е глупо прашањево, ама прочитав по интернет секакви работи…
Dali na mikrobioloskite brisevi kandidata e problem za tranafer? Pap test ureden a na mikrobiloskite izleze kandida.