Даа, јас све правев за време на стумулацији и фала му на Господ све беше ок. Дури и на пункција отидов со гел на нокти а викаат не смее пораади анестезија, врска немало.
Јас се бланширав за време на стимулации.. Подобра боја никад не сум добила А на пункција бев со гел на нокти, немаше проблем. Предходно ја прашав сестрата ми рече дека не смета процедурата е кратка и нема потреба од вадење на гелот.
И мене ми е, катастрофа се со Билјана, упат не даваат. Јас колку што читав не смеело со лак, шминка, парфем на пункција, јас бев без анестезија, ама за секој случај без шминка отидов, инаку ништо не ми кажаа за тоа, само за секој случај гладна и жедна да бидам. Да си знам следна пункција со шминка да си отидам. Најверојатно не би требало да смета штом гелот на нокти не смета.
Пишав и во друга група, но и овде да прашам. Денес сум 6+5, со вонтелесно сум бремена. Бев на преглед немаше срцева акција. Дали е се уште рано или да ме фаќа паника? Вие кога прв пат слушнавте срценце после трансфер?
Во Ремедика кога правев инвитро, пред пункција ми дадоа испечатен лист на кој пишуваше на ноктите да нема лак, и ова не е баш дека е без врска, затоа што недај боже нешто да се ископлицира првата реакција се гледало на ноктите.
Секако има причина зошто не се носи шминка, парфем и лак за нокти https://www.oceansurgerycenter.com/...finger-nail-polish-or-perfume-during-surgery/
Мислам дека до 8ма недела треба да се развие срцева реакција. И јас бев на прв преглед 6+нешто и едвај го фативме срцето. За недела дена бев кај мој матичен и тој ми кажа дека обично прегледот го закажува во 8ма недела, ама штом сум отишла седма недела и имаме срцева реакција да одам на нареден термин. Вас што ви кажаа?
Мене на листот за лакот не ми пишуваше, секако да има врска ако се во прашање покомплицирани зафати и операцији.
Јас прашував и за операции ми кажаа без гел, А девојчињата што беа со мене ви соба ги немаа извадено Како што прашував , за твоја безбедност е бидејќи ноктите ти помодруваат доколку има реакција, јас планирам со нокти да одам имам кратки гелни безбојни А шминка, парфеми мислам сепак во болница одиш и те успиваат, смешно ми е кога ке видам као во диско да одат а има
Да, секако се работи за наша безбедност и сепак најдобро да се прави како е кажано, јас вака направив бидејќи сметав дека толку е кратка процедура и сите доктори се толку стручни за тој зафат и мислев да нема врска, а нокти имав само гел на моите, кратки.
Девојки дали сите замрзнувавте ембриони, јас се мислам бидејќи имам прочитано кога ги одмрзнуваст може да се со лош квалитет Сепак цената не е мала И доколку е неуспешно би пробала и друга клиника
Nekako ne mi e logicno da izvadis primer 10 jajce kletki, edna/dve da vratis a drugite da gi ponistis. Pa posle pak da se stimuliras ako ima neuspeh. Zamrznati moze da gi transferiras od edna vo druga klinika. Site sto imale povekje embrioni gi zamrznale. Sega i devojki sto nemaat partner zamrznuvaat jajce kletki za ponatamu da gi iskoristat.
I jas na 10 tu podnesov. Zaedno cekame mila, ako inas nekoe izvestuvanje obavezno pisaj ... Sekij den go ocekuvam i se nadevam na pozz. Odg.
Мене ми рече да не се надевам многу во смисла после тоа што виде пак ќе настане спонтан ама ајде да му дадеме време уште една недела дали ќе се доразвие. Не се надевај, ама не се ни разочарувај, некогаш и невозможното е возможно. Незнам што да мислам. Утре имам кај матичниот гинеколог, да видам таа што ќе ми рече.
Само еднаш ми проверија беше 139. Ми рекоа супер си е се не треба втор пат. Тоа беше на 12 ден од трансфер. И денеска ми земаа пак крв.