Мислам дека би требало да е во ред, а зошто така да каже доктор пред време, колешка моја срценцето го слушна во седма недела, исто чекаше и све беше во ред.
Да да, тоа го знам не смее лак никако под целосна анестезија. за тоа ја прашав сестрата, но поради тоа што трае мн кратко ми рече нема потреба од вадење. и за ова е различна болница, различна политика
Не знам за каков упат не ти даваат, ама јас што и да сум побарала ми дале упат. За што не сакале да ти дадат?
naprotiv Embrionite se silni i go izdrzuvaat toj proces Segde vo svetot duri i transfer so zamrznati e pouspesen
Ми дадоа упат за тие хормони што ги бараат во фондот, потоа кога и побарав повторно за тсх дека ми варираше, дрско ми одговори Билјана дека не можела нон стоп да ми дава упат, исто и за амх едвај ми даде упат. Сега исто и побарав за тсх, фт3 и инсулинемија, ми кажа не можела да ми даде, тоа на ендокринолог. Јас бев на приватно на ендокринолог, и не може да ми даде упат. Ама што не упатуваат за ништо што да испиташ не упатуваат.
Moe iskustvo,jas Bev prirodno bremena 7ma nedela mojot maticen nemir mi pravese bas kako kaj tebe nema srceva akcija,me prakase vo drzavna bolnica ...jas cela ispanicena odev,placev,se nerviraj I na kraj 9ta nedela prokrvariv I neuspesno Se macam 2godini I inf I pak neuspesno. Sakam da ti kazam kreni ja glata I kazi si deka se ke bidi najdobro,ne si pravo dopolnotelen stres kako jas sto si pravev...ne si dozvolvaj. Znam kako ti e skroz,go pominav ama panikata I tagata dopolnotelno mu pravis stres I na bebata Ti ja prakam cela sreka I da bidi najdobro ♥️
Девојки два дена примам фостимон, 10 дена буселин од 0,6, а два дена од 0,4. Дали е нормално тоа што денес имам болки во јајници? Трет ден од циклус ми е денес. Немам искуство никакво не знам што да очекувам.
Земав упати од општ матичен лекар за кариотип на ГАК за двајцата и за мене и за сопругот, матичната ми рече можно е да ме вратат,да ми го поништат упатот.Има ли некој со искуство дали сте правеле и дали може со упат од матичен општ? Штом системски успеа да најде термини не би требало да биде проблем....
Мислам дека нема да те вратат, бидејки на сопругот за кариотип му беше закажано исто така од општ матичен.
А дали правевте плус и ХЛА типизација? Или Cross match? Матичната ми вели неможееза тоа да ми даде сега...
Па као за мене е проблемот демек,за мажите секако од општ зимаме упати за се и сешто е демек за мене требало од гинекологот...
Нема да ти го поништат битно имаш упат мислам и дека нема да го приметат јас бев така од општ матичен имавме и за двајцата.