Јас на грб си лежев првите неколку дена, така ми беше на почетокот уште мисла, после тоа се опуштив и на страна си спиев цело време.
Значи од гинекологот да си барам тоа зошто општиот ми рече вака без никакви индикации не може да ми даде. Јас инаку на своја рака сакам да правам...
Pa i jas iskreno na svoja raka ispituvam, zakazav i za kariotip Sistina oti nemozam da cekam na drzavno. Samo neznam koj ke mi gi procita posle rezultatite oti sama si gi pravam, ama ke vidime. Sledno invitro ke pravam kaj Trajkovski se nadevam znae toj da mi gi procita rezultatite.
Јас закажав за државно,имаше доста термини слободно. А за читање на резултатите секако прво кај матичниот гинеколог ќе одам а може и на Трајковски да му отидам да види
Од Систина ми кажаа првиот ден лежење после нормални активности без напнување и кревање тешко, првиот неуспешен трансфер повеке лежев само до вц станував и грб ме болеше и се, сега овој трансфер денес ми е 6 ден решив да не лежам толку станувам си зимам за јадење , прошетувам низ двор по дома па седни стани ,како се осекам така правам, мислам за поголема ефикасност телото треба да има циркулација а со лежење се здрвуваш и стрес на телото му правиш , спијам како ми дојде ,и на страна и грб , олабависе ако сака да биде ке биде
Koga barase mojot maticen nemase slobodni i mi rekoja se cekalo za rezultati mnogu vreme pa zakazav sistina, tamu za 10 dena mi rekoa rezultatite.
Супер, секој кој може да си дозволи на приватно најдобро да не чека воопшто зошто и онака а се завлечеш по државниве губиш многу време, многу нерви ...ама тоа е што е,можностите се тие и неможе да се променат .
Jas ne ziveam Makedonija a tamu pravam Invitro i nemozam da idam sekoj mesec, inaku ic ne mi se davat pari za na privatno oti sekako celo invtitro go plakam na privatno, ama toa e
Девојки искуство со висок ДХЕА и Андронстендион на граница и трансфер... имам различни мислња од гинеколог и ендокринолог. Гинеколог е да се прави трансфер со примање на декапептил од прв ден на циклус од втор ден естрофен а ендокринологот дава препорака 3 месеци на контрацепција па потоа трансфер
2 дена никако да ги добијам Ложанковски, сакам кај нив да се префрлам, вртам и на фиксен и на мобилен, не креваат. Некоја членка што е кај нив ако може број да ми пише во ЛП, може не се тие на кои вртам.
Ja od toa nivno nejavuvanje nikogaš gi smeniv, baška sestrite nadueni i dvete. Marija e ok, ama mene za invitroto ni so prst da mrdne, smeniv mi prekipe
Не знам што им е навистина, јас и овие кај што сум едвај ги добивам, некогаш кога ми треба упат одам директно таму, па таа сестрата се расправа со мене, со молење упат ми давала, сега па не можела. Ми дала упат за тие хормони што ги бараат за ваучер и толку, ми вика "ние завршивме работа". И ако ми треба за втор ваучер, значи толку, завршиле работа и нема да ми дадат упат. Еве сега ми се јавија од Ложанковски ги прашав дали може упат да ми дадат за инсулинемија, ми кажаа може да ми дадат за Клиничка биохемија. Ме префрлија кај нив телефонски, им кажав податоци, па ќе видам како ќе се покажат. А кај кого си сега?
Собирам документи и правев ПАП и пишале вирусна инфекција. Кога ми се јави да ми каже сестрата резултати вика пишува вирусна инфекција. Што би значело тоа? Се изнервирав сега што ми е, треба лечење пак ќе поминат месеци.
Пробај во Промедика, сега имаат уште една матична др и работат во 2 смени. Никогаш не ми правеле проблем за ниту еден упат, а бааги сум им досаѓала.
I jas imam eden mal miom,sega na posledjo gledanje imam uste eden miom i mi kazaa deka imam adenomatozna matka,cela struktura na matkata mie takva.Nemi objasnija bas mnogu.Tebe ti objasnija li sto i kako,neznam dal e za plasenje