Благодарам, завршив работа, ми се јавија од Ложанковски, ќе видам како ќе се покажат, ако не ќе ги сменам и нив. Мислам 6 месеци дека не може? Или грешка сум?
Jas bev na 29 januari so upst od opst maticen doktor za mene i maz mi i neme vratija,mi kazaa rezultati za 2 meseci.Inaku te citav za dhea najdobro dasi poracas od iherb jas poracav na 24 januari pratkata doma mi stigna na 9 februari.Poracuvav i drugi suplimenti mnogu e poeftino dostava nekade plativ okolu 360 den zavisi kolkava smetka imas,jas imav 4800 smetka neplativ carina,inaku ako e do 90 evra neplakas carina se sto e nad 90 evra plakas carina
Za sto e cross match?i jas sakav da prasam dali od opst paticen mozam da zemam upat za hla tipizacija,vecer planiram da odam kaj maticnata da baram.i kade se ispituva hla tipizacija kako dai baram dami zakaze za kade
Јас колку што сфатив се гледа компатибилност на днк на крвта(најчесто се спроведува за донирање на органи, пресадување на органи) и ако премногу се совпаѓаат демек големи се шансите плодот да биде исфрлен или со тешки аномалии.... нешто у тој стил. И затоа сакам се да направам што може од испитувањата затоа што имав едно неуспшно ивф а овие работи обично ги препорачуваат после неколку неуспешни инвитра, после неколку спонтани и сл.
Offf lelel i jas denes bev kaj lazarevski so vaucer za vtoro invitro.Mu kazav deka cekam rezultati za kariotip.Vika aj da nebrzame dagi pocekame rezultatite od kariotip,a leka za kariotip nema,posekako i dae los kariotipot jas pak ke pravam so moi jajce kletki nema da pravam so donirani.I pak go prasav doktore dali da ispitam uste nesto drugo u meguvreme dodeka cekame kariotip i pak mi kaza nema potreba.Neznam veke sto da mislam.Ama posekako ke odam za hla tipizacija da zemam upat kaj opstata maticna osven ako nepocne da pravi faci posto sekogas se buntuva.I sega kego preskokneme ovoj ciklus odime so nareden ciklus vo mart.Isto Anita mi kaza deka imale izmeni novi vo fondot so vaucerot od ovoj mesec.odobruvaaf 33 inekcii megutoa ako se pocne so stimulacii i nedaj boze dojde do hiper stimulacija i se prekine togas naredno transferot se plaka privatno fondot nego pokriva.Toa im se nekoi noviteti.Isto prasav za bris od endometrium so biopsija vo ambulantski uslovi mi kazaa okolu 15000 den,ama kemi kazel doktortot ako trebalo dago pravam.
Да бев кај матичната ми земаа пак крв. 11064 вредноста од вчера. Ќе ме следат деновиве дали расте бета вредноста или опаѓа и рече ќе му дадеме време малку да видиме што ќе се случува.
Па за се викаат нема потреба и на крај има потреба од се...аман. Јас уште за инсеминации прашав за суплементи дали да продолжам (веќе имав почнато да пијам) вика не мора не фрлај пари џабе се после неуспешното инвитро вика земај суплементи и тоа најскапите хаха абе да не знаеш кај да тераш
Јас бев стимулирана со фостимон, од 2 ден на циклус во период од 8 дена, па се до 3 дена пред пункција, исто и со цетротид 2 или 3 инекции не сум сигурна не памтам. Но немав никакви болки во јајниците, се беше во ред.
Пет дена по два Фостимон од 75 и плус уште два дена два Фостимон и два Мериоферт и по еден Цитротиде. Вкупно 7 дена а тоа е 14 Фостимон + 4 Мериоферт +2 Цитротиде. Никакви болки, никакви промени тие денови.Болките почнаа од пункцијата. Извадени само две јајце клетки.
Се јавив на сестрата, рече дека не е болката од тоа… не знам може нешто со цревава ми се случува, дека имам и кркорење.
Сум имала секакви, имам многу болен циклус, ама некако чудно сега како во овулација кога боли… може и црево да е пошто ме има болено вака стомакот… повеќе на десна страна. Си мислев да не е нешто од стимулациите, да не работат јајниците…
Дали сте имале ситуација пред инвитро на ПАП да ви се појави HPV или CIN. Дали го излечивте, па правевте инвитро и за колку време го излечивте? Дали мора да е чист ПАП-oт за да се прави инф?
Здраво девојки. Едно прашање ако може итно ми е. Едниот спермограм ни е од мај месец,до сега не важел бидејќи по ново не требало да биде постар од 6 месеци. Е сега имаме друг од 10ти декември 2023та и матичната ми рече утре да направиме уште еден. Измеѓу нив ќе имаат поминато 2 месеци а требало 3 минимум. Ми рече не е проблем ќе ти ги признаат ќе ги пуштиме на крај на овој месец документите. НИШТО НЕ МИ Е ЈАСНО. Кога и да се пуштат документите едниот спермограм е декември а другиот февруари. Разлика меѓу нив е 2 месеци?