Аха,значи во случајот последен нас ќе ни биде тој од утре. Имаме и еден од мај 2023та. Може ли да ги доставам тој од мај 2023та и февруари 2024та? Меѓу нив е 9 месеци разлика. Или да ги доставам тој декември 2023та и февруари 2024та со два месеци разлика?
Дс исто, последниот да не е постар од 6м, и мегу нив нз дали 1 или 2 м да има разлика и од различна институција
Ова е по старо. Според новите обрасци, последниот спермограм треба да не е постар од 6 месеци, а меѓу двата разликата да е минимум 3 месеци.
Нашите 2 спермограми беа постари од година, дури мислам дека беа од 2021, а добив ваучер во декември.
Koj ti kazal deka treba 3 meseci razlika izmegu eden i drug spermogram.Za prvo invitro treba 2 spermogrami od dve razlicni institucii i razlika izmegu niv 1 mesec.Za vtor vaucer neti treba dva spermograma dovolno e samo eden.Jas podadov dokumenti na 29 noemvri mi odobrija vaucer na 17 januar.Ova moze da nese bekoi izmeni ili nesto novo,zosto inaat i izmeni vo procesot na invitro
Исто Ако треба ќе пребарам да ви кажам и точно кога се правени а кога се пратени. @Beba95 праќај мислам нема да напраат проблем. Јас тогаш на матичниот му прокомемтирав дека не е како што е пишано тој кажа нема врска важно два се на различни места правени.
Јас закажав кај Елена Петковиќ. Јани немаше пуштено термини на почеток на месец. А сакав кај него ...
Пушти ги трите, битно последниот да не е постар од 6 месеци, а другиот може да е многу постар, плус да се од различна клиника треба да се.
Мм се намачи со esherihija coli , покрај антибиотска терапија многу помогна и чај од диво оригано . И ден денес варам од чајот, не преживувала бактеријата од чајот .
Mene papot mi pokaza virusna infekcija a tipizacijata mi bese cista. Proveri se ne znaci deka imas nesto.