А од кога важи ова? Плус овде стои 4 инсеминации и плус биопсија од тестисите мора ли ова ? Јас поднесов во октомври 2023 со само една инсеминација и ни одобрија...
Инсеминациите зависат од дијагнозата, мене ми одобрија без инсеминации. Туку девојки, да пишете вие што сте биле на природен циклус. Пункција ми закажаа во Петок, па со Господ напред.
Zdravo devojki denes mi se potvrdi biohemiska bremenost. Mi vratija 2 embrioni i se nadevav deka denes ke slusnam dve srcinja a jas se shokirav. Seushte sum vo shok i neveruvanje. Tolku nadez i zelba se se rushi. Najbitno od se e da ne se otkazuvame i toa mi e patot po koj se dvizam. Sega prashanjeto mi e shto dokumenti treba za vtor vaucer ? Citam sega po forumov i malku sum zbuneta. Dali ke moze nekoj da me upati ?
Да знам, затоа и тогаш се плашев дали ќе одобрат без повеќе инсеминации затоа што на спермограмот покажа намален број и намалена подвижност и тоа не во големи проценти што значи може и природно да пробуваме а моите резултати беа сите ок. Ама ете ни одобрија.
Со колку инсеминации ви одобрија? Мене Трајковски кога бев за 4Д ехо, ми пиша во извештајот дијагноза, и без инсеминации и без хсг. Јас сепак на своја рака си направив хсг.
Само една направивме. На ГАК и после отидов кај Трајковски за инсеминација ни ја откажа спермограмот беше влошен иако земавме Спермотренд после неуспешната инсеминација чисто колку да дојде до подобар резултат и наредната да биде успешна арно ама наместо на подобрување отиде на влошување
За идиопатска неплодност бараа 4 инсеминсции преку 1 месец, сега според новово преку 2 го направиле….. ццц
Istite dokumenti kako za prv vaucer samo plus izvestaj od izvrsen transfer i da ima pominato 6 meseci od transferot
4 инсеминации секогаш барале, освен за конкретни дијагнози за кои може да се иде директно на ИВФ. Новост е дека не бараат инсеминации во случај кога жената е постара од 38 години. Исто ново е дека сега бараат инсеминациите да бидат направени со растојание од 2 месеци, претходно беше еден месец. Биопсија на тестиси бараат само во случај на азоспермија кај мажот.
Sto potocno te interesira za procesot ili ishodot. Prvoto izvadena 1j.k. ne se oplodi, vtoro izvadena 1 j.k se oplodi imav transfer, no negativna beta
Процесот го знам, јас веќе имав пункција во Декември, бев со краток протокол, извадија јк, немаше оплодување, не стигнав до ет, сега на природен па ќе го видиме исходот. Да, исходот ме интересираше, фала ти. Ако не дај Боже не бидне ништо и овој пат, одиме понатака, со нови сили. Ќе собирам документи за втор ваучер, нема откажување. Кога ќе ми текне колку пати сакав да се откажам, дури и сред терапија сакав се да прекинам, сега некако откако почнав нема запирање. А за втор ваучер треба 6 месеци од ет, а еве ако нема ет, како се рачуна? И само еден спермограм треба? А хсг не треба?
Neznam,iskreno i jas nerazbrav dobro i vcera cistav i na nivnata strana ima soopstenija ama mnogu i nerazbrav,najdobro otvori i procitaj