ХСГ не треба, еден спермограм нов не постар од 6 месеци, извештај од трансфер. Е сега дека си немала трансфер не знам што би поднела веројатно извештај од пункција
здраво девојки сакам да прашам нешто не ми е јасно за документи за ваучер по втор пат треба да се зема потврда-образец за првиот искористен ваучер од фондот или можи само извештајот за неуспешно ивф од клиниката?
Да, не се секирај. И мене ми паѓаше после недела дена отприлика. Телото си абсорбира колку што му треба од прогестеронот уште во првите 20мин до саат време. Тоа што останува се и други компоменти од гелот. Секако не покриваат со Пролутекс дополнително, не сме мањак
Кога ставаме нешто вагинално, мора малце да истече, исто и со вагиналните, другиот ден ми истекувало малце, а цела ноќ не сум станувала за да не ми истече. Со канестен па цели грутки.
Sekako kje napravis tipizacija ako e se vo red taa kje ja prilozis deka e cista. ima razlicni iskustva nekoi gi vrakjale da napravat tipizacija i da dostavat.
Здраво женски. Сакам да ми дадете ваше мислење за мојата историја и како ќе ме советувате да продолжам. Имам 3 неусшни инвитра во Систина, но таму исто имам и замрзнато ембриони. Дали да продолжам во истата клиника или да сменам доктор? И што би ми помогнало нешто дополнително да се испита?
Здраво девојки! Ми треба ваше мислење и искуство за макси методата. Јас имав едно ИВФ во Систина, но немаше оплодување. Сега аплицирав за втор ваучер и сменив доктор во Систина, ама сега дознав дека во Плодност има макси метода што помага повеќе при лош спермограм. Ве молам споделете го вашете искуство со докторот во БТ. Се плашам пак да нема оплодување. Во Систина ембриолозите ми креваа раменици дека не знаат зошто немало оплодување. Таму се користи икси метода
Во ЊуБорн обавезно користат ICSI кога е во прашање машки фактор и не верувам да има можност да не дојде до оплодување ако со таа метода оплодуваат зрела јајце клетка и плус assisted laser hatching ...а каква е таа макси прв пат читам?
И во Систина е икси па немаше оплодување. Затоа барам подобра опција. Еве што пишале на форумов: При IMSI ембриологот користи апаратура со која подобро ја гледа морфологијата на сперматозоидот во споредба со тоа кога се прави ICSI и гледа дали спермата има дефекти, а MACS е метода во која со помош на магнетно поле се селектираат нефрагментираните сперматозоиди.
Аха,па секако најверојатно е најдобра верзија на вонтелесно според пишаново а каде ја прават зошто прв пат сега од вас читам