Gi davaat pred in vitro ili ako imas cisti...zemaj si naporedno i probiotik ako si sklona na kandida,se pijat 21 den i otkako ke prekines za 3-5 dena treba da dobies menzis.
i mene mi se ima pojaveno iritacija od sekojdnevnite,a mislev deka e od utrogestanot...voopshto ne posumnjav deka e od vloskite
Епа вака девојки,вчера бев на консултација кај д-р Татјана во Њу борн искрено ме бендиса докторката ги разгледа документите и отворено кажа вие сте за инвитро.Закажавме инсеминација а од 3 ти ден да пијам фемара наводно кломифенот го истенчувал ендометриумот затоа да не го пијам овој пат,плус антибиотици за двајцата превентивно пред инс.поради лошиот спермограм и линекс лејди вагиналети пк се гледаме на 8 ми ден.од циклус.Од тука кај Димитров на Гак,полипот го имам ми зеде пап и типизација и предложи отстранување на полипот со киретажа,така сега ги ваделе.Искрено се замислив зошто киретажа а не хистероскопија иако ми рече нема да смета понатака за инвитрото.Нели е тоа гребење на матката? ваше мислење,што да правам?
Не можев, а да не се замешам извини. Се нервирам дури и кога го пишувам постов. Антибиотици НЕ се даваат превентивно. Ако нема потреба од нив тие ја уништуваат нормалната микрофлора и потребните, односно добрите бактерии со што создаваат царство за бактериите и инфекциите во организмот. Да си ја искини дипломата докторот што превентивно дава антибиотици без дијагноза и што е најстрашно без антибиограм!!! Која е поврзаноста жити се меѓу лошиот спермограм и антибиотици „превентивно“? Па и двајцата да земате. Ах да ми е мене партал ќе ја направам таму. Ако се сомневала на бактерија во смерма да ве упатела на испитување. Земајте антибиотици и уништувајте го имунитетот само и после се чудиме од каде напалкавме ешерихии, ентерококи и други глупости...Баш пред ифв се работи на зајакнување на имуниот систем, а таа антибиотик дава без дијагноза. Е браво!
Jas zemav antibiotici pred ifv i nemase steta nikakva kiretaza mislam deka ke ti ja zgolemi moznosta za bebe koga si trgnala slusaj si ja doktorkata sto ke ti kaze iskreno jas sum prezadovolna od nea