И нас така ни правеа нотарите во Скопје во центар демек не знаеме ние па вие напишете си,па вака па така,не сакаа да се замараат. Од Систина ни ја препорачаа нотар Снежана Сарџовска во ТЦ Беверли Хилс,и се јавивме,ни рече дојдете одма,она се напиша се среди ние само потпишавме. Ако сакаш ќе ти пуштам број во лична порака.
исти случај и јас бев со краток протокол а немам јајеводи се боцкав 10 дена 3 дена само бемфола наредни 7 бемфола цетеротиде и мериофет како и да беа стоп инекција и после 2 дена пункција знам дека си платив за цетеротиде зошто фонд не покрива некаде 16 000 и нешто да ти провери хормони ваљда така беше кај мене затоа на 2 ден е сега јас нр пиев контрацепција пред пункција сега пијам пред трансфер заради тоа што во стимулации ми се качи прогестерон и морав да замрзнам со краткиот протоколот извадив 6јк од кои една одма не беше добра и потоа ми се оплодија 2 една добар квалитет една не и после и другата си бидна океј со среќа во процесот ❤️
Od naredna nedela pocnuvam i jas so stimulacii na kratok protokol.Prvo ivf so vaucer preku fond. Dali dokolku se sluci da ne dojde so oploduvanje i transfer celiot vaucer propagja? Ili ima opcija da se iskoristi nareden pat, odnosto stimulacii na privatno a transferot da se plati od vaucerot?
Мислам во договор со докторот може да се направи некоја комбинација Скроз си на почеток, немаш потреба од вакво размислување, терај само напред и позитивно. Праќам среќа
Целиот ваучер пропаѓа. Јас бев со краток протокол, имав пункција во Декември, не стигнав до ет, сега сум на природен циклус, утре имам пункција и ќе си ја платам, хормоните исто. Во Вторникот ме боцнаа за хормони и ми закажаа пункција. Инаку сестрата ми кажа каде сакам можам хормоните, ама јас Понеделникот бев, докторот ми кажал во Вторник со хормони па ќе одредел кога пункција. Јас не го разбрав, ми напишал и во шемата, не ни ја видов, а Вторникот беа втора смена и ми кажаа после 15 часот да одам со резултати од хормони, јас не сум ги разбрала, мислев тогаш ќе ми каже кога хормони, отидов околу 16 часот и сестрата ми вика "дај да ги видам хормоните", "кои хормони" и велам. Па докторот ме прегледа, ок ми кажа дека ми бил ендометриумот и фоликулите, да одам за хормони да ме боцнат, па според нив ќе ми одредел кога пункција, и морав кај нив. Кој ќе ми дадеше резултати за два часа, никој. А и за на клиника мора со упат. И за два дена ќе беа готови, кога упат ќе земев, кога ќе ме боцнеа. Тоа е, кога се мора нешто, и на приватно.
Здраво. Дали поднесување со новите обрасци? Прашувам бидејќи треба да поднесувам ,но таму пишува 2/3д ,а претходно бараа 4 д. Бидејќи ми е помината важноста треба ново да правам па да знам што треба да правам.
Neti propaga vaucerot,kesi se dogovoris so samiot doktor.Obicno i oni sami predlagaat taka,ako nedojde do transfer kesi platis stimulacii i punkcija samo.A vaucerot kesi go cucvas za naredno dasi iskoristis sve
Ова сигурна си? Не ме сфаќај погрешно, ама дали од искуство го кажуваш? Затоа што јас сум таков случај, имав пункција, не стигнав до ет, и тука прашав, ми одговорија дека ваучерот ми пропаѓа. Еве сега ќе си платам. Сега не сум со стимулации, туку на природен циклус. Прашувам за да знам што како.
Zdravo devojki, denes mi e 6ti den od transfer bez denot na transfer, 24ti den od ciklus, noo na moe ogromno razocaruvanje pred malku pocnav da krvaram veke nekolku pati vo toalet si tece.... se izvadiv od pamet... Dali nekoja od vas i se slucilo da dobie na 6ti den od et ? Nekako mi dojde mnogu rano... me shokirase
Се исплати секако како не, самата постапка на вадење на јајце клетки па оплодување на јајце клетки па трансферирање на ембрионите,пропратно прегледи,ехо, испитувања на хормони е над 100 000 ден се тоа ви е покриено, стимулациите кои се потребни...е сега ако треба плус стимулација која не ја покрива фондот сами си покривате.Ние дадовме само околу 20 000 ден за дополнителни стимулации кои не ми ги покрива фондот и плус терапија за после трансферот која не ја покрива фонд. Ама 20 000 ден и 2000 евра е огромна разлика па сега....
Toa si trebala dase dogovoris so doktorot so vreme,sega veke tie kasno ako tigo realizirale vaucerot.
Ама сепак пункција треба да се плати дека веќе е искористена, само ет не би требало, јас тоа прашав тука, ми кажаа дека веќе ми е пропаднат ваучерот. Ако е за така, еве пример кога не би платила ет, не би требало ни хормони, нели 3 боцкања покрива фондот, јас имав едно во Декември, и едно сега во Вторникот, и ми кажаа на крај се да платам, исто и стоп инекцијата, тоа ок, веќе ја искористив минатиот пат. Ама и не знам дали смеат така докторите да прават, сепак има и над нив некој одговорен што е. Инаку јас имав пункција во Декември со краток протокол, и веднаш во Јануари отидов неколку дена после циклус, на природен бев сега, и утре пункција ми закажаа (за неполни два месеци втора).
Девојки кога проверувате Е2 дали одевте гладни и жедни или нема врска? Сега ми текна на тоа, утре треба да испитувам, а не ми нагласи сестрата