Честитки, со лесно нека ти е! Бета е супер, мислам дека навистина нема потреба да се споредуваме, само позитивно! И мене после мојата бета само ми рече продолжи со терапија и се гледаме за две недели и еве остана уште една недела до првото ехо, терам све нормално па како кажал оној одозгора ќе биде. Уживај си
Не е добро туку е одлично! Кој е тој доктор што ти рекол добро? Мој совет е да не одиш кај него на ехо!
Сипер ти е бетата и кај мене беше слична вредност на тој ден не памтам точно ама околи 600 па еве го сега синко 15 месеци е
Здраво гледам дека темата е најактивна, хормоните ми се правени 3 ден циклус. Може некоја да каже дали се океј? Инаку за инвитро се спремам.
Zdravo Od moe iskustvo, vo normala se. Estradiol za ova faza je taman ko sto treba, a TSH treba da bude pod 2 sto e odlicno! Prolaktin ne znam ima li vrska nesto, estradiol i tsh su prioritetni kako sto mi imaat kazano.
Ако може да ти помогне мојот одговор до сега имам правено 2 инсеминации во Систина и само една фоликулометрија ми била наплатена. Прва инсеминација ли ќе ти биде? Ти наплаќале ли до сега?
Пролактинот ти е на горна граница, не е ок оваа вредност ако планираш да правиш трансфер. Повтори го уште еднаш и ако пак е висок треба да ти дадат терапијата.Другите хормони ти се во ред.
Како мислиш само една фоликулометрија ти била наплатена, башка од вкупната цена на инсеминација? Мене ме интересира бидејќи мислам дека без стимулација нема да имам фолекул, а докторот ми вели следен пат да идеме без стимулација.
Направив две инсеминации до крај кај двајца различни доктори,нон стоп одев на фоликулометрии и само една фоликулометрија за првата инсеминација ми беше наплатена како башка уште одма после прегледот,другите понатаму ништо,само на крај тоа 14 000 што се плаќа за инсеминација.По моја логика ако не ти наплаќаат одма после секој преглед,а не дај Боже немаш фоликул за инсеминација и не се направи инсеминација,нема што да ти наплаќаат на крај. Најубаво после првата фоликулометрија види дали ќе ти наплатат и прашај.
Супер ти се, ич да не се секираш, кога че почнеш со терапии се ќе е различно XD Мене за време на терапии естрадолот во фоликуларна фаза од 8, ми стигна до 2000+ во овулативна.
Амин! Сите тие симптоми исчезнаа, ми остана само загриженост XD Бев загрижена зошто ги има, сега зошто ги нема. XD Како права жена крај не ни се наоѓа
Jas trebase da ja primam pred 10tina dena , ima zamena za nea Reseligo3.6 taa ja primiv. Zoladex ne uspeav da ja najdam. Mojot doktor mi rece deka e ista i mozam da ja primam.Prasaj si
Јас бев со такво ТСХ пред ова ивф, ми го качи ендокринолог на 2, и пролактинот е висок за ивф, мора да се спушти. Сепак со ендокринолог консултирај се
Devojki zdravo. Imam upat za na imunologija i za transfuziologija dali treba da bidam gladna i zedna za zemanje krv ili nema nikakva vrska toa? Fala vi na odgovor i imajte ubav den
Кои се документи за поднесување за втор ваучер и од кога се ралунаат 6 месеци,од ден на трансфер или?