И мене ме интересира ова, ама јас дека немав ет, дали се рачуна од ден на пункција? Ама јас имав една во Декември со ваучер, и сега си ја платив приватно. Дали од Декември или оваа од сега се рачуна? Инаку знам дека се рачуна од ден на ет 6 месеци тие што имале трансфер. Нека ме поправи некоја ако грешам.
Mojot vaucer bese odobren na 28 septemvri na 5 noemvri imav punkcija do transfer ne stignav. Se dopitav so doktorot za da apliciram za vtor vaucer od koga se racuna toj mi rece od denot na punkcijata.
Аха, ама јас имав две пункции едно по друго, едната со ваучер, едната приватно, не знам која да ја рачунам, ама и онака имаат неполни 2 месеци разлика. А извештајот тој од пункција треба или да барам нов?
Пункцијата со ваучер ја сметај.И мислам дека може тој извешај од пункцијата.,сепак прашај го докторот. Извини вака што упаѓам,што направи со втората пункција?
Добро утро на сите Дали некоја пиела достинекс после трансфер и до кога го пиела? Земам по 1/4 неделно и ивф докторот ме советува да го продолжам а читам коментари дека не се пие во бременост
Здраво, да јас го пијам сеуште, имав трансфер на 31.01 и минатата недела имав позитивен тест и висока бета, се консултирав со докторот, бидејки утре сум на прво ехо после трансфер ми рече до прегледот да го пијам па утре ќе се договориме што следно.
Odam vo Plodnost kaj dr Tase, tamu go praev Invitroto. Vo blagodaram na odgovorot, doktorive nekogas ne se svesni deka so psihata nasa si ograat.
Зависи, јас сега во Петокот платив 23.000 без анестезија, плус 400 ден. вадење на крв и биолошки материјал, и стоп инекција 2.032 ден. Е сега не знам дали и хормони таму ќе испитуваш, еден хормон е 1.250 ден. Едит:да напоменам дека имаше празен фоликул и немаше оплодување, можеби затоа само толку ми наплатија. Пред тоа ја прашав сестрата од што зависи цената, дали од бројот на јк, ми кажа од анестезијата. @DELFINA81 ништо миличка, празен фоликул, со стимулации барем ми извадија јк, сега бев на природен, и докторот повторно ми предложи на природен. Не знам што е подобро, дали со стимулации или на природен, ваше мислење?
Ништо душо,само напред и нема откажување Еден ден мора да биде А за тоа дали на природен или со стимулации,не знам искрено,докторот најубаво знае,јас би да пробам со стимулации..но изборот е твој.
Ke si racunas od punkcijata kpga e realiziran vaucerot, oni ne znaat dali ti si pravela privatno ili ne
Девојки како се однесувавте после трансфер? Читам овде скали да не се качувале, епа како да си дојдам до дома? Споделете што правевте тие неколку дена по трансфер?
После трансфер првите три дена одмарав повеќе, до тоалет и назад, здрава исхрана-овошје, зеленчук, супа, протеини повеќе и вода по 2л. Четвртиот ден излегов на кафе, кратка прошетка и толку,потоа секој втор ден така правев, еден ден дома низ двор, другиот на кафе. Правев онака како чувствувам, без нагли покрети и кревање. Скали само еднаш во денот и тоа ако мора, така ми рече докторот,редуцирано.
Со првото ивф лежев скоро цело време па ништо ,со 2то лежев првата недела па потоа се отпуштив по малку ама пак нешто сега 3та среќа ќе комбинирам хахахха ништо нема гаранција внимавај да немаш нагли движења да не креваш тешко терапија редовно гледај си филмчиња книга некоја. голема верба и позитивна мисла без стрес