Pak nisto mila, Kazimi kade pravese bris od endometrium so biopsija i kolku plati,jas mozebi ke treba da pravam toa,treba dami potvrdi lazarevski inaku prasav vo sistina mi kazaa cena od 15.000 den a se javiv i vo new born mi kazaa cena 9000 den.Neznam zosto tolku golema razlika vo cenite.Mi napomena ambulantski se pravi bez anestezija.
Здраво женски, јас да се пријавам по денешната контрола, и покрај тоа што имало имплантација сепак не беше доволно развиено ембриончето, бетата опаднала, така да прекинувам со терапија. Тоа е што е, со Господ напред, малку ќе одморам па ќе почнам со спремање документи за втор обид ❤️
Јас вака направив за брис од ендометриум. Брисот ми го земаа на ГАК, а материјалот јас сама си го однесов во Систина, едниот примерок на патологија, а другиот на микробиолошка анализа. Ми наплатија 6000 ден, за двете испитувања. Ве советувам и вас исто, со цел да заштедите средства. Зошто ако ви го земат брисот во Систина тоа дополнително се наплаќа. Поздрав и со лесно на сите
Prasav jas vo sistina mi kazaa 15.000 den.A na gak vise nemise se odi zosto samo me setaat i samo vrtam u krug.
Pred kolku vreme pravese na gak,kaj koj doktor i dali treba dase zalazuva vo sistina za ispituvanjeto
Zdravo, da prasam dali e normalno 4ti den od primanje na bemfola da imate bolki vo stomakot i kicmata?
Јас колку што прочитав сега барале 2Д и 3Д ехо, нека ме поправи некој ако грешам. А за 4Д ако бараат мислам ново дека треба, и мене не ми е помината важноста, ама нели оргинал бараат, и веќе го дадов во Фондот. Всушност за еден месец ќе му помине важноста од 6 месеци.
Da, i jas isprativ sledejki gi pravilata na drugite obrazci. A sega sho im ima isteknato ili e smenet pravilnikot pa od mesec Fevruari baraat 2 i 3 d eho. Pa jas moite dok. gi imam isprateno vo Januari. Toa me iritira. Povtorbo cekanje 6 nedeli za vaucer e mn.
Катастрофа се, и јас чекав првиот пат 5 недели, па за дополнителни документи уште 5, скоро 2 месеци изгубив, еве сега планирам за втор ваучер да поднесам. Јас планирам директно од кај нив да ги земам обрасците и да ги прашам, минатиот пат од кај нив ги земав.
За рефундирање на клексани, кај Јани имав закажано преку општ матичен доктор со дијагноза верикозно вени. Во извештајот од доктор Јани стои овој опис а во упатството за понатамошно лекување докторот ми навел дека е за ивф и да примам клексани пред и по ембрио трансфер. Дали би имала проблем за рефундирање? И дали на една фискална с-ка треба да ги купам сите клексани. Или можам 10 да купам па после 10тата да докупам нови 10? Ве молам за искуство
Немам искуство со таа дијагноза. Во врска со купување, во колку наврати сакаш купи ги, битно е да се во рамки на тие 30 дена додека важи извештајот.
Не мораш сите наеднаш, може на повеќе сметки. Јас така правам. На сметката треба да стојат само клексаните, ништо друго. Но да внимаваш ако на пример извештајот од Јани тие со денешен датум, од денес па натаму да ги купуваш и ќе си броиш колку ти се пишани во извештајот за да не надминеш. Кога ќе купиш 50 да речеме, веќе извештајот ти е завршен и со него, сметките, потврда од матичен дека си ги примила клексани и трансакциска сметка во фонд поднеси.
Kupi si gi kleksanite oddednas najubavo, jas gi zemav na delovi pa posle od Fondot ne sakaa da mi refundiraat mi baraa dopolnitelno doktorot da mi pise izvestaj pa pak go barav Jani