Здраво дали некоја го имала ова искуство После трансфер докторот дава по 1 клексан на ден од 0.4 и аспирин , а трансфузиологот ми вика по 2 на ден исто од 0.4. Сеуште чекам за позитивен тест. Кого да го слушам сегаинаку трансфузиологот е Јани
Hrabri nekoi me znaat nekoi ne,se vrakam na temata so tret obid,stotuku mi se javi doktorot da prekinam so DHEA apcinjata planot e gotov pa so Gospod napred odime na treta srekja... taka da ke se druzime...
Мислам дека зборот МАЈКИ ти е несоодветен за во темава Вонтелесно оплодување,затоа што мнозинството сме НЕмајки со тенденција да станеме МАЈКИ. Ама како за прв пат простено ти е
Можеби треба да се консултирате со докторот за тоа што ви кажал трансфузиолог па да слушнете мислење.
Јас после ЕТ примав по еден клексан, а веднаш после позитивен тест почнав со два па до крај. И мене Јани ме водеше.
Нормално трансфузиологот. Сигурно има причина зошто ти дал по два, најверојатно според твојата хемостаза.
Denes se konsultirav so zenata od socijalno vo mojot grad i so dr. Izleze deka do sega nikagas ne napravile problem so takva snimka. Inaku toa ne bilo 4 D. dto sum go pratila. 4 D vsusnost bila istata snimka samo vo vid na film. Toa sega mi bea dokumenti za 2 vaucer, za 1 vaucer mi vazea od ist lekar takvite snimki, a sega ne ... :/ noviot predlog zakon bil objaven vo sluzben vesnik na 17 januari, a stapil na sila 1 nedela pokasno. Sto znaci deka na site nas koi sto imame od pred taa data podneseno dokumenti moze da ni pravat problem. Zavisi koj kako e so srekata.
А зошто ти ги прекинале дхеа? Извини што прашувам, ама и мене ми е препишано од ивф доктор. Ги прекинав 10 дена после прва пункција, па пред втора пак продолжив, го прашав докторот кога да ги прекинам, ми кажа ќе ми кажел, сега малку одмарам од сумплементи, ама ми кажаа да продолжам да си ги пијам истите. Со среќа трета среќа.
Извини не те разбрав. Каква снимка, каков филм? Јас имам извештај со слики, јас тоа мислев треба. Дали сум во заблуда цело време???
Na koja data vo januari gi isprati dusho,jas gi prativ na 2 januari a ushte mi nemat prateno nikakov odgovor,i moeto e 4D eho.
Mi bese na 17500 vrednost normalno do 3000 go piev 3*1 3 meseca sega se stabilizira i zatoa mi rece da se prekine... Falls ti srekjno da ni bide na site
Ova mila postov moj tuka e poodamna, jas pravev vo New Born i togas bese 2000 den Ali sega imas superinflacija na ceni po site kliniki, ali najskapa ti e Sistina So srekja