Sega se javiv mi rekoa odamna gi nema prasav i za ovitrele i taa ja nema neznam sto se slucuva vo drzavata nisto nema.
Честиткии и со лесно до крај! Може ли да ни споделиш кое ин витро ти е по ред,кој ти го правеше,каков протокол?
Epa prašaj gi može imaat tamu i kje si platiš ili neka smenat. Mene istata doktorka mi menuvaše lekovi pri nedostatok na istite
Фала Прво инвитро, со макси методата го направив во Плодност. Отидовме директ даму за да не се талкаме по други места со класична метода на други места, ми делуваше многу невозможно со концентрација во спермограм од 0,5 до 4. И фала му на бога и капа доле до целиот тим таму имаше оплодени 5 ембриони од нив беше одбрано кои од нив ќе идат за трансфер. И ете не згрешиле Иначе бев на долг протокол Почнав од 1 ден микрогинон од 16 ден декапептил до трет ден од циклус после со мериоферт.
Во аптеката во Систина, а исто ги имам најдено во една аптека во Штип, Медикафарм, еве ти и бројче 032389044, пробај звони им многу се услужливи, мене ми ги чуваа дури еден ден бидејќи сум од друг град.
Јас после првата пункција не примив, извадија јк, со втората се знаеше, немаше ништо. А Јани ми пиша во извештајот 15 дена пред ет, значи сум требала уште пред и после пункција, па дека немаше оплодување, би требало да ми ги прекинат, не ми е јасно. После првата пункција ми препишаа тевагастрин инекција секој четврти ден. И денот пред ет пролутекс 2x1. Мене ми препиша ивф докторот дхеа уште првиот пат кога бев, и пред стимулации, и пред првата пункција, и после пункција, сега пред вторава пункција бев без стимулации, на природен циклус, исто ми кажа да си ги пијам, во последниот извештај после втората пункција, исто ми пишува да си продолжам со преконцептуалната терапија, тоа што си пиев да си продолжам и со сумплементи. Пред тоа го прашав кога да прекинам со дхеа, ми кажа ќе ми кажел, најдобро прашај си.
https://repromed.ie/what-is-macs/#:...Activated,most optimal sperm for insemination. магнетно селектирање на сперматозоидите. Кај нас ви македонија само плодност ја има
Jas piev glutathione i resveratrol kako vitamini. Gi preporacuvaat dosta vo stranstvo. Za pomladuvanje na cel organizam i anti-aging efekt.
Утрогестан ми дадоа 2×2, колку што сфатив 2 на сабајле, 2 навечер вагинално. Таму нешто 30 ми спомнаа и така и во аптека ми пишаа на кутијата, па се мислам сега што значеше? Да не треба на 30 мин разлика да бидат ставени? Јас двете едно по друго ги ставам и на сабајле и на вечер
За да одредат ден на овулација и врз основа на тоа и трансфер на замрзнатите ќе се прави, зависно кој ден се замрзнати, ако се бласто тогаш на 5 ден од овулација ќе ти направат трансфер.