Zdravo,gi zemav moite rezultati od KIR-XLA tipizacija.Nekoj sto ispituval i se razbira ako moze dami dade sovet dali se ok rezultative ili ne.Inaku cekam za dva tri dena mi kazaa i kariotipot kemi bide gotov pa ke odam na imunolog dami gi procita,ama epten me kopka denes za ovoj
Toa e vkupna cena bez razlika na brojkata na embrioni sto se zamrznuvaat i se plaka vednas po transferot
После контрацепции ми беше ептен оскудно само на бришење 1 ден дури не бев сигурна дека е цуклус и отидов на ехо нареден ден зошто требаше да почнам со боцкање и на ехо покажа дека бил циклус, а јас воопшто и немав
Јас поткожно го боцкав, се сеќавам и дека баш ми потенцираше сестрата. Види и во упатството како пишува
Mozes i potkozno i muskulno, si pisuva vo upatstvoto. Jas stavav nekolku dena vo stomak, pa posle vo raka, dodeka mi odmori stomakot oti dosta boli od nego
Da, dosta boli od nego deka i kleksani primam Ne znaev deka moze proluteks i vo raka...deka mi e pisano vo stomak, a kleksani raka ili stomak
Jas ja prasav sestrata bas za toa, bidejki se bockav isto i so kleksan, a iskreno ne e malku vreme i toa 2 pati vo den da se bockas, i mi rece deka nema vrska moze i vo raka i vo stomak, pa taka nekolku dena vo raka bockav dodeka mi odmori stomakot, pa posle obratno.
Здраво девојки, првпат пишувам тука... Со сопругот се обидуваме веќе 2 години за бебенце неуспешно... јас сум со полицистични и нередовни циклуси од кога памтам за себе и знаев дека ќе имам потешкотии за забременување. Хормони, спермограм, хсг се е океј, јас не добивам.... 2 години не сум добила без лекарства, нема да добијам 2-3 месеци ќе отидам на гинеколог ќе ми дадат прималут нор и се така во круг... Моментално ме следи др. Бојаџиев во систина, задоволна сум од пристапот, гледам го нема на списокот па ме интересираше дали имате искуства со него како доктор? Се спремам за инсеминација како прв чекор, не реагирам на кломифен па моментално примам фостимон, пред примање на првата инекција имав фоликули 3мм, денес после 4 дена и 4 инекции има само 2 фоликули пораснати 7мм... па ќе пробаме со уште 3 инекции да видиме дали ќе промени нешто... Имам голема залиха на јајце клетки но и ризик од престимулација... не знам што да мислам... не се нервирам ама мислам дека немам трпение.... Во четврток сум повторно на контрола да видиме дали имаме шанса за инсеминација или не. Следни чекори би биле или ивф или некоја ласероскопска интервенција за перфорирање на фоликуливе (не разбрав баш)....
Sakam da prasam,dali nekoja ima iskustvo so pred invitro postapka,odnosno pred da pocne so stimulacii dase bocka dali stavala botox,filer.Neznam dali toa smeta pred invitro bi sakala da stavam ama neznam dali smeam,dali nesto e povrzano ili ne.Ako moze nekoj dami pise za mislenje
ali ne celosna polu barem ja denska taka napolniv besika i dr se smees vika mozese li uste malku haha
ќе биде се со време, со трпение и без губење надеж, Познавам со полицистични јајници што останала бремена веднаш после оставање на контрацепција ( кинтрацепцијата беше заради цистите) Од хиперстимулација да не се плашиш, јас бев со хиперстимулација па еве инвитрото искочи успешно. Само треба терапија, следење од доктор. Кога правев инсеминации и јас бев иста со кломифенот, едвај по растеше некој фолекул.
Јас ич не можам да стискам, ќе се помочам таму Ти дадоа ли некои посебни препораки за после трансфер?