Не знам дали е научно докажано дека смета ботоксот, ама една докторка кај што прашував јас пред месец дена вака ми рече: како на ќерка ти кажувам, ботокс дури не родиш не...
Botoxot se aplicira potkozno,mislam deka nema nisto povrzano so bremenost ili zabremenuvanje.Ama prasav cisto radi toa zatoa sto pred invitro se primaat hormoni stimulacii,pieme hormoni radi toa najmnogu prasav.Inace deka smeta za bremenost nesmeta toa znam so sigurnost.Ama pak kego prasam invitro doktorot ato kemi kaze.Fala ti srcka
Ако некој добие ботокс во непозната бременост, дали е проблем?“Ова се случува многу често и нема клинички докази или дури и анегдотски докази за да се каже дека е опасно. Видовме многу убави и здрави бебиња родени од мајки кои подоцна дознале дека биле бремени за време на нивниот последен третман со ботокс”. Дали филерите се безбедни за употреба во бременоста и доењето?“Секогаш постои ризик со било каква медицинска интервенција – вклучувајќи ги и хијалуронските филери. Значи, зошто да ризикувате во еден од најдрагоцените периоди во вашиот живот? Исто така, тежината и балансот на течности се менуваат за време на бременоста а со тоа може да се промени и ефектот кој го даваат филерите. Ги советувам клиентите да немаат никакви инјекции освен ако тоа е апсолутно неопходно – односно од здравствени причини”. Ова е извадок од промоиталија. И јас размуслував на ботокс и филер пред да почнам со стимулации. Но се одлучив тоа да не го направам, сепак овој период целокупното здравје е најважно, лепота после
Doktorot na koj sto odis ti ja pravi.mojata bese vo noemvri ama za zal neuspesno prazni bea. Eve vcera trebase da imam pak punkcija na priroden ciklus doktorot bese 2 smena na rabota ama zaradi mene dojde od sabalje. Ama pak nisto prsnal folikolot mi predlozi insemenacija ama jas odbiv. Do sega imav 4 insemenacii napraveno bez uspeh pa taka nemam visok pari za rasfrlanje da treba i oste da pravam.
Fala ti, i ti posakuvam uspeh vo sledna ❤️ A stop inekcija neli bas za toa se stava da se tempira koga da e pukncijata
Se stava ama mojot folikul se varkal . Vo sabotata vecerta se bocnav so pregnyl vo 23:30 za vcera da se vidi deka prsnal. Isto taka mi se sluci i vo dekemvri mesec pa togas pravev insemencija ama bez uspeh i zatoa vcera resiv da ne ja pravam. Bidejki jas ne sum od skopje i cudno mi bese sto doktorot mi rece da ne idam do skopje da me gleda na eho petok i sabota tuku doma da pravam testovi za ovulacija i da mu gi prakam na viber. I spored testot toj odluci vo sabotata vecerta da ja primam stop inekcijata a za vcera punkcija. A vo cetvrtokot bev kaj nego folikolot bese 14 mm.
Toa i e kako preporaka no ne mora da znaci deka mora da e polna jas bev takov slucaj doktorot na itna operacija jas so polna besika cekam na stol kazav na setrata deka ne mozam veke vika idi mokri ne e problwm doktorot ke se zadrze jas izleguvam od toalet so prazna besika doktorot vika ajde jas stasav jas preplasena trazam voda vika ajde ako treba da bide i taka ke bide i fala mi na gospod taka i bese imav uspesen transver a sega zdravo bravo bebce ako ne mozes da stiskas ne moras mnogu da pies tecnosti
Здраво храбри женски Многу се двоумам што да правам и каде да го продолжам вториот ваучер, затоа сакам ваше мислење и искуство. Дали некоја од вас успеала да изврши трансфер со ICSI или PICS методата за оплодување во Систина? Дијагнозата е ОАТ (Oligoasthenoteratozoospermia) и 38% ДНК фрагментација.
Devojki help. Minatata Sreda mi bese transver. Doktorot rece se e ok, no veke vtor den cuvstvuvam minimalni menstrualni bolki dali e normalno? So prvoto ivf prokrvarev na 5ti den, a na 10ti den dobiv ciklus sto znaci neuspesno. Ova mi e vtoro I premnogu me plasat bolkite, a simtomi nemam. Se mislev dali da zvonam da prasam, pa si rekov moze I normalno da e, pa zatoa pisav tuka. Mozebi nekoja znae i go pominala toj pat.
Normalno e, ne se plasi. Jas imav bolki silni i mislev deka se e gotovo pa na kraj ispadna uspesen transfer. Srekjno!
Правев HPV типизација и излезе дека имам HPV, а се спремав за инвитро. Некој со вакво искуство? Дали морам да го излечам прво, па после да правам инвитро? Колку време треба да се излечи и совет за лечење. Каде немаме време за чекање уште ова ми фалеше