Date prasam,dna fragmentacija zosto pravese,i kade ja ispituvase.Prasuvam za soprugot on imase na posledniot spermogram astenozoospermia.Doktorot nemi kaza nisto da ispitam dopolnitelno samo spermokultura pred invitro.Koj ti dava upat i za kade,kolku vreme se ceka rezultat.Ako moze dami pises
Тоа го испитавме уште при првиот преглед кај докторот во Систина (пред 2 год). Изгледа поради лошиот спермограм што го имавме претходно ни кажаа и тоа да испитаме заедно со нов спермограм. За жал, кај мене немаше оплодување на јк и не стигнав до трансфер, затоа сега размислувам која метода е најдобра и во која болница за да почнам следна терапија.
Да, мене првата пункција ми беше во Недела. Инаку доаѓа докторот, Ивановски ми ја правеше, доаѓаат за такви работи.
Да да, јас ич не тврдам дека е штетно, затоа така и ја почнав реченицата, само споделив шо ми кажа една докторка кј што одам на третмани за лицето.
Информативно, имав правено лапараскопија пред две години, и имав извештај од њуборн со препорака за ивф без изведување на хсг, ама сепак ми побараа дополнување на документација, и сега да си направам и тоа и да им пратам, а колку се радував дека овој месец ќе се спремам за постапка
Некој да ми појасни како иде рефундацијата за клексани? Земав извештај од гинекологија, со тој извештај купувам клексани? После како/каде поднесувам за рефундација? Никој не ми појасни
Штом ти побарале, направи си и прати им, како ќе им текне во фондот, на некои членки и ренген снимката од хсг им ја побарале. Јас само извештајот им го пратив. Исто и мене во Њу Борн кога правев 4Д ехо, Трајковски ми кажа дека немало потреба од хсг и ми пиша во извештајот, сепак јас си направив на своја рака.
Jas imav na rezultatot od pap testot virusna infekcija hpv no podnesov za vaucer i go dobiv, ne pravea problem
Откако ќе го земеш извештајот, од матична земаш рецепта на која ти пишува секој ден по колку клексани треба да примиш, со таа рецепта ги купуваш, и земаш фискална и сметкопотврда. Треба да ти се со ист датум извештајот, рецептата и фискалната и сметкопотврдата и ги носеш во фонд, со копија од трансакција
Сопругот испитуваше ДНА фрагментација во Плодност, со тоа се испитува морфологијата на сперматозоидите. Ни го препорача Таше, ако има некоја аномалија веднаш се оди на инвитро. Околу 4500 денари беше.
Мислам дека не се испитува на државна, а за приватниве јас кога прашував, само Систина и Плодност испитуваа.
Убаво, брза беше постапката ми ги вратија 2та ембриони па после лежев еден саат и толку. Сега ќе чекам и ќе се надевам Ти утре си така?