Dali si so mutacii, ti kazaa porano da ispitas dimeri ,mislis deka poradi vrednosta nema implantacija ,sepak imav po eden od 0.4
isto prasanje ga imam eve mene mi e deneska 3 den gi odmaram stanuvam za jadenje do wc ili ete min dve koga vekje ne se izdrzuva od utre 4 den mislam malku poaktivno pa neka spodeli nekoja clenka pa kako sto pravele
Најдобро да правите онака како осеќате,слушајтего своето тело. Јас после третиот ден нормално функционирав на кафе, кратка прошетка ,баш онака како ми беше потребно и колку осеќав да можам и да ми е убаво. Само опуштете се и уживајте. Среќноо!
Nema nikakva povrzanost strogoto miruvanje so implantacija. Bitno e da ne krevas tesko. Normalen zivot! P.S toa ne znaci da pesacis 5 km ili da odis vo teretana samo spokojno i smireno!
Девојкии само што ги поднесов документите за ИВФ,со Господ напред,да одобрат. Сама си се смеам дека се радуваме и се молиме за ваучер,додека другите бегаат од тоа како ѓавол од крст Ако постојат некаде најсилни жени/парови,тогаш тоа сме ние во групава. Се надевам дека после сите исцрпувања и физички и психички и емотивни,еден ден ќе се исплати се. Кога ми паѓа тешко си викам: ДОБРО Е,БАРЕМ ИМА ОПЦИЈА! (помислувајќи на сите парови пред многу години кои немале ниту можност за ИВФ бидејќи сеуште не постоело). Така ми дојде да ви напишам и да си се олеснам,да не бевте вие и вашите упатства и совети немаше вака екстремно да ги соберам документите. Ве гушкам и посакувам сите до една да не снема од групава! П.С Добро е,има опција!
Здраво на сите, Би замолила да ми се јави некоја која имала ембриотрансфер кај Петановски (имам претходно замрзнати сега сакам да пробам пак). Колку време примавте пролутекс или нешто слично? Искуства, мислења итн... Фала многу
Истото и јас го прашав, во вторникот правев трансфер по дома сум цел ден, станувам до вц, кујна, навечер иде сестра за буцкање и од утре планирам бар за инекција да излегувам и мала прошетка.
И јас во вторникот имав трансфер, мене Лазаревски ми рече дента да одмарам па од другиот ден нормално да се однесувам секако без вежбање, кревање тешко, скали и сл. Јас уште не сум излегла да прошетам и почнува веќе досада да ме фаќа. Утре може ќе подизлезам кратко да се размрдам. Инаку ја сама се боцкам.
Мене Др Хаџи Лега ми рече 3 дена само лежење, станување до веце и кујна за јадење, а од четвртиот ден по пола саат прошетка надвор и може и да подседнувам