Зависи од дијагнозата, и јас добив ваучер без ниту една инсеминација. Инаку мене Трајковски ми напиша во извештајот кога правев 4Д, директно ивф. А дека со ваучер е бесплатно, не е, фондот не покрива се, сега не се 4.000 евра, ама сепак се плаќа нешто, зависи и од терапијата.
Добро утро девојчиња! Денес 4 ти ден, ама ептен ко без енергија сум.Важно решена сум да излезам малку на прошетка.
Од прогестеронот е. Глицерински чепчиња смееш да користиш и вршат работа ептен. Мене секогаш ми вршеа работа. И гледај јогурт и овошје повеќе да внесуваш, да си олесниш колку можеш.
Од стимулациите е што си ги примала пред трансфер. Мене ми беше исто неколку дена пред трансфер. Ми кажаа чепчиња, сируп ми препишаа и пробиотици и потечна храна јади, компот од сливи, јогурт Мене ми се среди се.. Сепак нешто пред да зимаш консултирај се со докторот.
Vo sredata transfer, nokeska mnogu mi bese loso, zavrsiv so povrakanje..mnogu mi e strav da ne napraviv nekoja belja..cel den bev so glavobolka dali od lezenjeto, jas ne sum naviknata na tolku lezenje eve sabajlevo pak taka se razbudiv...
Овие може да се и симптоми на бременост Многу рано, но и тоа е можно зошто имплатацијата се случува два три дена после трансфер така да има шанси и симптомите да почнале Пиј многу течности и среќно
Девојки што ми е мене? Трет ден од трансфер тахикардија особено кога ќе станам да јадам. Не можам да џвакам и зборувам во исто време од што се заморувам. Краток здив имам воздух не можам да си земам. Ноќеска не спиев воопшто само се вртев. Како растреперена цело време. Од лекови ли е, од лежење цело време или од психа?
Јас би те посоветувала да се јавиш на гинекологот веднаш. Ова може да бидат симптоми на хиперстимулација. Без паника,но јави се!
Никогаш повеќе од iHerb не порачувам. Покомплицирано не можеше да биде. Ми стигна маил, се јавив, па ми бараат да им пратам лична карта, за 4.700 царина, а пишува над 90 евра, ем чекаш, ем повеќе ќе испадне, подобро од тука да си купев сумплементи.
Опуштена психа и внатрешен мир, се 100 пати подобри од било кој суплемент. Џабе пиеш суплементи кога си нон стоп истресирана. Избалансирана храна и физичка активност само. Евентуално вит Д и еве пробиотик за флора. Се друго е скапа мочка. Од мое искуство. На крај фрлив стотици евра во канта со поминат рок, пред да останам трудна не пиев ништо. Предходно кога правев инвитро, пиев по рака суплементи, три пати на ден. Па немаше некое влијание.
И мене ми се случи слично, но не ми бараа лична карта туку принт скрин од нарачка и од елекронско банкарство. Кога пратив мејл го добив ова објаснување: Ослободувањето од царински давачки е до 22 евра. Од 22 до 90 евра се плаќа само 18% ДДВ. Над износот од 90 евра се плаќа согласно царинска тарифа. Еднаш ми наплатија само ДДВ, еднаш ми стигна без ништо. Како кога ќе им се потрефи.
Препишани ми се од доктор. Пијам и витамин Д и Е. Знам дека најважен е внатрешниот мир, ама човек како да не се нервира, животот е непредвидлив. Едит:ми ги препишаа поради мутации.
Ако немаш подуеност, повраќање, зголемување на тежина и не ти кажале ништо на пункција за хиперстимулација тогаш немаш потреба од грижи Среќно ❤️
Мене и лична карта од двете страни да им ја пратам и принт скрин од нарачката. На маил ми пишува 2100+ царина и данок, ќе ги прежалам 4700 ама не ги земам. На таа и велам подобро од тука, ми вели па искрено ДА.
Веќе сите сме со по некој симптом некој што сеа брзо минел трансфер може да пише.Јас затоа за кратко испаѓам малку да прошетам Оти веќе денес ич не ми е добро
Потполно се сложувам. Апсолутно никаков суплемент не пиев пред последното ивф, па еве го дечко три и пол месеци е. Само позитивна мисла, кога треба да биде ќе биде.