Ама ти немаш мутации, ние што имаме мутации препишано ни е и од трансфузиолог метил фолат, метилиран б12, клексани од позитивен тест, не за џабе препишуваат поради мутации.
И јас имав трансфер во средата, сега за сега немам симптоми Инаку не лежам цело време,па грб ме скина, ако треба да биде ќе биде
Дали имаш испитано преку крв дека навистина имаш недостаток од горенаведените? Јас имам мутации. Клексан и аспирин земав и јас.
Се јавив на сестрата, ми кажа да пијам бедоксин, дека ова не е реакција од терапијата. За хипер ми рече дека болка треба да имам до степен да не можам да се вртам на страна и да имам подуеност на стомак, до степен да не можам да дишам и краток здив од подуеноста. Ме искара на грб цело време што сум лежела и тоа, се смирив малку
Немам испитано, само мутации, и трансфузиолог ми препиша метил фолат, а доктор метил фолат, метилиран б12, кардиопирин, Профертил, дхеа, витамин Д и Е, мака, коензим Q10 и што ли не. Никој не ми кажал да испитам, ама сакам сега да испитам, одмарам малку од сумплементи. Ти мислам во странство си, таму не препишуваат, кај нас се препишуваат.
Јас кога прашав овде за суплементи, се зачудија. Правев минерален и витамински статус, и се беше ок. Тоа ти што го наброј се огромни дози.
Исто се осеќав јас и се чудев шо ми е а немав прочитано овде слично нешто. Се заморував дур зборев, како да немам воздух доволно. Јас имав 3дена дијазепам после трансфер. Убави денови ти следат уживај и не барај симптоми за ништо среќно
denot koga go pravev transferot bolki vo kicma bas i utredenta a posle naredniot den kako presek vo dolniot del bas bas duri mislev ke povrakjam i legen do mene ama projde ne si sama i jas taka imam ne e glavobolki nemam a si spijam i na strana stanuvam po malku deneska i ke izlezam malku i toa e toa ne se ni fokusiram na simptomi ako treba da bide ke bide a i popladne dremnuvam po polovina cas
Prviot et koga go imav so sinceto, osetiv i znaev koga se fati i ne mi bese vaka..no sega mn pocnav so povrakanje i sabajlevo pak...daj boze da e so uspeh i ovoj pat
Тоа е веќе друго. И јас клексан боцкав од пред трансфер до ден пред породување. Зборам за суплементи. Тие што се со мутации нормално дека ќе користат метилирана фолна, ама реално нема секогаш потреба од триста чуда што ги користиме. Барем не секогаш тоа е пресудно за успех.
Jas i povekje naracuvam ne sum platila carina nikogas. Da ne e izmama nekoja sega poraki sto prakjaat na mail i telefon
Фала ти Вики, малку ме утеши, јас сум ептен паничар по природа Имаше ли успех барем после овие чудни симптоми?
Ne e deka baram simptomi, me fati panika kako da kazam, zasto ubavo iznapovrativ vcera i sabajlevo samo da ne napravam belja toa mi e...a dr kako treba taka ke bide...so Gospod napred