И јас сум пушач исто не сум во Мк,мене секаде ми рекоја да ги оставам заради квалитетот на јајце клетките а не заради амх.Кај мене е амх 1,56 и ми рекоа е ниско за годините.А од друга страна вчера на преглед видоа 8 фоликули десно 5 лево и се зачуди не и се совпаѓаше
Mila se toa stoi,no ete imam 5 bremenosti po priroden pat,1 so inv... pusam 20 god znaci ne e samo cigarite ima tuka nogo fakti.... I ne se pravdam znam deka ne se dobri cigarite no eve primer zolvata i maz i, eden cigar vo zivotot nemat zapaleno posle 4 invitra ostana trudna... hrana zdrava,nepusaci,ne pijaci znaci se kako sto treba...pred toa 7 god nemozese da ostane trudna.... drugarka mi pusi pie los brak,de se razvede de se preberat stres na maksimum sekoe letence detence
Далеку од тоа дека тие што пушат не остануваат,има еден куп од прва што останале и со дијагнози,и пушчи секакви примери има.Општо познато е дека се штетни за се.И јас сум пушач.Ама кога имаш и дополнителна мака мисла ти е да не од тоа.Јас само кажав совет од доктор и јас не го применувам се трудам само по 2-3 во денот.А матичната пак рече кај жените немало влијаније само кај мажите
Нема чаре ротирај околу папокот за да имаш каде да се боцнеш секој ден. Јас одев клексан десно, пролутекс лево. И секој ден едно до друго во лак.
А од другиве не се плаќа царина? Вака од FedEx поскапо и од тука би ме фатило. Инаку знам дека не е до iHerb, ама сепак комплицирано е. И така сега одмарам од сумплементи, да знаев ќе чекав уште 2 недели, на другите ми пишуваше 14-ти Март. Ама поскапа им беше поштарината.
Preku Mk posta nikogas nemam plateno nisto ekstra. Poslednava naracka mi docnese, ama se ispostavi deka od iHerb e problemot. Ja otkazav zosto b12 veke nema zaliha i mi gi vratija parite. Ne znaev deka FedEx vaka pravi. Jas duri se pokajav sto ne poracav preku FedEx.
Нормално си јадам, гледам во денот обавезно јајце да имам, овошје исто, киви, мандарина, лимон, портокал. Брокула денес јадев исто… вода гледам многу да пијам… јаткасти плодови по малку на ден… моркови исто грицкам Али психички се шекнав
Po 1 banana na den isto procitav negde..mene malku prob mi e okolu rucekot, dva dena supa jadam, od panika i maka mi e na zeludnikot malku mi e osetliv pa od losenje mi e strav da ne napravam nekoja belja od nagoni...sto znam veke Isto sum i jas, koj den ti e?
Да, се убацам и јас, но сепак мислам се е во Божји раце. Еве ниту јас ниту сопругот пушиме цигари, а зад себе имам 5ивф, ниско АМХ,и спермограм олигоастено спермија. Колку парови познавам по една кутија што пушат, па немале проблем.
Да ми објасни докторот. Аденомиозата не е проблем за забременување се зависи каде е поставен миомот во која положба и големина. Кај мене е интрамурален на заден ѕид на ризично место. За да ме оперираат мораше предходно со терапија.
Па имаш право, ама се ќе истрпиме, и болка во џеб и секакви болки. Тевагастрин (конечно да ја запомнам), од што беше 4.106 ден. не можев да ја запомнам, а требаше после пункција секој четврти ден да ја примам.