Па мене тогаш кога правев прва пункција беше Недела, и Сашка не беше, дежурна беше Тања, и не ми кажа дека ја има само во Систина аптеката. Јас и мм видовме темно беше во аптеката, и еден човек пред нас чекаше пред врата, мислевме дека Недела не работат. Цело Скопје го свртевме по дежурните аптеки, ја немаше, се јавив и во Јаја Паша аптеката. Другиот ден и пишав на Сашка, ми кажа дека само кај нив ја има, требаше истиот ден после пункција да ја примам, Сашка ми кажа не е проблем, сум можела и денес (за тогаш), па му кажав на мм само една да ми земе па ќе докуипиме ако треба, и немаше оплодување, и остана на една само. Ако треба да биде ќе биде.
Ништо не платив дури и првите 3 прегледи бесплатни ми беа ако не достаса нешто од терапија тоа се доплаќа а јас со долг протокол ни денар не платив
Па многу јасно прегледите дека не се наплаќаат, ама фондот покрива само 30 мериоферт, некои и над 60-70 примиле, сепак тоа се пари, јас за среќа само 6 доплатив, цетротид не покриваат, епа не е баш без ништо. Сега не се 4.000 евра, нешто минимално само, пункција и трансфер покрива фондот, сепак и тоа е скапо. И на приватно кога бев, фоликулометрија не ми наплаќаа, на крај само си платив пункција, хормони и стоп инекција. Барем да биде, пари се печалат.
А ти со мене се расправаш нешто секој е со различна терапија членката праша дали да праве приватно или да поднесе преку фонд јас и дадов совет да поднесе ако си ти доплатила не значи дека и таа ке доплате нешто а и да доплате нема да плате како за цела постапка...извини вака на мене не ми треба твојот совет пиши на неа што како мислеш дека треба да направе, и околу прегледите мислев на прегледите после позитивниот тест до 12 недела не плаќав ништо после тоа почнав да плаќам
Кој се расправа? Цццц. Секој си го кажува своето искуство. Многу јасно дека секој е со различна дијагноза и терапија. Нема што да и пишувам, секој си знае за себе според финансиите дали приватно или преку фонд. Едит: и нас ако ни одобриле без инсеминации, не значи дека и на другите ќе им одобрат.
Ок, не кажав дека си измислила, и приватно е различно кај секого, според дијагноза и терапија. Терапијата нормално и со ваучер не ја покрива фондот.
Za lekarstva I medicinski aparati ne se plaka carina duri uvoz da pravis. Koj ti se javil nesto ima propusteno.
Ми стигна маил, и јас се јавив, ни таа не знаеше да ми објасни убаво, потоа вртев на другите броеви, не ми креваа. Инаку преку FedEx.
Женски дај кажете последната што земала ваучер од кој датум има поднесено, да знам одприлика кога да очекувам да ми стигне и мене... само на тоа мислам
Пластиката на кринон гелот е многу неудобна за ставање, има остри делови и гребе. Почнувам да осеќам болка веќе при аплицирање. Го осеќам внатрешниот дел како потечен и болен. Не знам дали сега дали е инфекција некоја или кринон гелот ама много е непријатно. Имал некој такво искуство при аплицирање?
Da prasas so utrogestan da produzis? Jas imav ostanato utrogestan i toa stavam mesto krinon ama sabajle i navecer
Zdravo, 6ti den od transfer i imam golem problem so zapek najverojatno od progesteronot Denes vo toalet prilicno napnuvav i sega se plasam toa da ne vlijae loso i da nasteti na eventualna implantacija