Hormonite vo 3den od ciklus kakvi ti se? Ima edno nesto na sto ne vnimavaat ginekolozite koga se vo vrska pacientki so PCOS zatoa te prasuvam.
pa nemise nesto losi malku nesto gore dole ama nemi dadoa nisto terapija posebno za hormonite, a na sto nevnimavaat ?
Ako ti se pokaceni nekoi od androgenite hormoni dodeka ne si gi reguliras t.e. namalis so terapija preporacana i sledena od strucen endokrinolog pretpostavuvam potesko ke imas uspesno ivf. Na ova ne obrnuvaat vnimanie ginekolozite bidejki pred se niv im e bitna ginekoloskata problematika. IMA i isklucoci na uspseni ivf kaj pacientki so PCOS no toa se prepisuva na nekoi srekni okolnosti. Ima i primeri tuka na forumov sto imaat neuspesni inseminacii i po terapija za PCOS(glavno metformni podolgo vreme pienje) imaat uspesna prikazna za zabremeneuvanje prirodno. Ti posakuvam sto poskoro da se sredi no kontaktiraj endokrinolog,najdobronamerno ti pisuvam.
se nadevam veruvam vo gospot deka kene usreki ovoj pat, test pravam vo petok i se nadevam so najubavi novosti kevi pisam
Mnogu si mlada ne se sekiraj ke imas bebe vo racete ,.ti posakuvam se najubavo.se cudam kako vo Slivenija ne bilo uspesnoobicno site sto odat vo Maribor se vrakaat so bebe.
Ama dali tie site imaat PCOS? Muabetot mi e nikoj ne znae koj kakva maka macel pa so inf ja sredil. Inaku kaj pacientki so PCOS pogolema e moznosta so soodvetna terapija po izvesno vreme da dojde do prirodna bremnost. Sepak nikoj ginekolog mene barem licno ova ne mi go objasnil tuku vednas pocnaa da me namamuvaat na ubavite ponudi za inseminacii/ivf. Znaci ne sme site zeni so isti problemi i na ne sekoja od nas problemite se resavaat na GINEKOLOG SO IVF.
I jas imam slushnato za toa deka vo maribor imalo mnogu uspesni in vitra, zarem magija nekoja pravat tamu??
Dobro utro devojki. Jas samo da ve pozdravam i da posakam nedela ispolneta so pozitivni testovi i visoki beti. Ako ne se lazam, do krajot na nedelava, cekame minimum tri feminki so aber za konecen ishod od ivf. E pa neka ni e so sreka