Уште утре сум приморана сама да се боцнам, после неколку дена ќе барам некој в рака да ме боцка, да одмори стомачево малку А сте пробале в нога? Ми се чини некако дека таму би болело
Ja moze napraviv glupost. 9 den mi e od transfer napraviv test iskoci negativen i se ubiv od placenje. Posle neuspesno kogs moze da pravam novo ? Imam zamrznat embrion
Девојки прочитав тука дека за ин витро бараат 4д. Што е тоа? Дали е болно како хсг? Дали ин витрото е болно? Јас направив една неуспешна инсеминација, завчера втора и чекам. Не знам дали е паметно да се одлучам за ин витро да не губам време. Матичната ме советува да не брзам.
4д е вагинално ехо. Не боли воопшто. Имаш ли некоја дијагноза? За идиопатска неплодност според новото бараат 4 инсеминации преку 2 месеци..
@Vanila&argan Па немам, хсг левиот канал не е баш нај, десниот ок пројде. Хормони ок, кај партнерот намален волумен само. Јас правев една инсем во јануари, па добив пробувавме природно и сега на 28ми направив втора инсем. Многу се плашам од ин витро. Ќе разгледам видеа на нет.
Штом ќе тргнеш по овој пат нема назад само посилни одиме напред. Инвитро постапката не е страшна и болна ама многу влијае на психа и на тоа треба константно да работиме за да издржиме се што не чека. Иста бев и во оваа,посебно попладне до вечер абе нозете никако не можев да ги заграм
Па не знам, општо сум таква, се плашам од интервенции. Инсеминацијата не ме болеше, само кратко пецкање осетив, ама умрев од страв на столот, не можам да опишам. Ин витрото го замислував како многу болно, не знам зошто. А психата веќе мислам ми е оптеретена не само од инсеминациите, уназад имавме многу лош период и се се собра на куп. Прифаќаат за ваучер инсемин од приватно? имам хсг, хормони, пап, брисеви, инфективен скрининг, амх, торч, вит д и ете 4д ехо ќе правам. Сопругот ќе направи спермокултура мислам дека треба и спермограм имаме. Па се мислам да поднесам документи.
Ne znam sto se mislis tolku toa e sto e. Najubavo sto pobrzo pocni procedura.Nisto ne boli poveke od toa da gledas okolu tebe parovi so deca i da te prasuvaat ajde koga ke bide i kaj vas
Со тоа отекуваат, веќе и без осет се сите. Ќе ја прочитам темава да видам која е процедурата и ќе аплицирам.
Требаат два спермограми од две различни институции со разлика од најмалку еден месец, спермокултура за ваучер не треба, ама може да си направи, нас ни побараа во Систина кога почнавме со процес, мм имаше, ама дека изминаа 6 месеци мораше нова. Инфективен скрининг за двајцата, а за 4Д сега читам дека не барале, туку само 2Д и 3Д. Нека каже некоја што поднела сега брзо, и јас за 4Д сега не знам дали бараат со новите обрасци. А за доктор сама ќе си одлучиш, секој си го кажува своето искуство.