Koga stanuvam eve na pr. denes mi e 4 den po transferot, sakam 1-2 minuti da prosetam niz doma, od sredata samo lezam i do wc samo i tolku pak legnuvav...sega se umoruvam nemam sila voopsto i me tera pak da legnam..osekam bolka,grcevi kako i proslive denovi...
До вчера и мене ми беше многу лошо, немав сила од кревет да станам, не можев убаво воздух да си земам, тахикардија имав… докторот ми рече дека тие 72 часа од ет е нормално да е така, сепак се случува некој нов процес во телото… денес сум подобро.
I jas vo sredata pravev transfer i mene mi rekoa prvite 3 deba stanuvanje samo za vo wc, od sabota vekje mi rekoa moze da propesacuvam, pa tak sinojka bevme do Kapitol prosetavme malku, da ne se zalezuvam, pa so Gospod napred daj boze da se izraduvame site
Мене па ми рекоа само првиот ден да лежам после да си функционирам нормално. Да не кревам тешко само и да не се заморувам. Првите денови и на грб лежев само, сестрата ми рече немало потреба сум можела да се свртувам и на страна.
Девојки се спремам за трансфер со замрзнати ембриони, на 9 ден ендометриум 9, од терапија пијам од 2 ден естрофем а од прегледот навака аспирин, клексан, пролутекс, утрогестан. Денес имам тапи грчеви во јајниците како за добивање, дали е нормално ова пред трасфер, и дали може да е од терапијата. Ви благодарам однапред ако може да споделите искуство.
I jas pravev so zamrznati embrioni na priroden ciklus, mene na 13 den endimetriumot mi bese 11mm. Mislam deka ok ke ti bide endometriumot nemaj gajle i so srekja.
Благодарам на одговорот, ме исплашија менструалните болки дали е нормално и дали може да е од терапијата ептен дека викенд неможам со д-р да се консултирам.
Девојки помош!! Има некој искуство со менструални болки и стара крв на бришење после трансфер на 9 ден? Све мислам дека добивам и дека е неуспешно ин витро… Недела е, па не сакам да ги вознемирувам докторот и сестрата.. Да проверам утре бета? Читам многу коментари дека и со крв имале позитивен тест, па некако се надевам..
I jas za prethodnoto invitro imav kafen iscedok na 9ti den i imav pozitivna beta, no za zal izgubi srceva reakcija vo 8mata nedela. Kaj tebe daj boze da bide uspesna i lesna bremenost 9meseci. Mene seda mi e 5ti den od teansfer jas bukvalno nisto ne cuvstvuvam nisto i toa me plasi.
Со лесно и кај тебе, и ти посакувам само труднички симптоми. Да мислиме само позитивно и да си имаме успешна бременост. Јас утре секако ќе направам тест преку крв, па ќе ве известам сите како сум поминала, чисто за искуство. Дај Боже да биде све ок!