Valjda od terapijata ti e, jas iscedok imam bel kako za vreme ovulacija. Rano ti e za da dobies ciklus.
Јас гледам повеќе да сум излезена викендов во парк на клупа уживање, се разбира за да не мислам Нема ли некој што сега брзо правел трансфер и имал позитивен тест какви промени имал после трансферот
Jas pocnav procedura za ivf vo Praga, i nesto po razlicno od ovde e toa sho mi prepisaa probiotic sekoj den, i folna od 10mg.
И јас тука пиев пробиотик, а матичната уште пред првото ин витро ми препиша фолна.Сега после трансферот повторно фолна.Која е цената таму, може ли повеќе да ни опишеш како комуницираш со Др и до која фаза си со ин витро, колку пати треба да одиш и слично
Па да, никој не го спомнува пробиотикот тука. Мене ми го пишаа после трансфер, но ја стварно сум за тоа да се пие може и од почеток на процедура.. Сепак од толку боцкања, промени во тело што ни се случуваат ни влијае на цревната флора.
Јас добив регуларно на денот кога требаше (неуспешно ми беше) ама малку поизменето, прво почна кафеаво па после 3 дена јако црвена крв и ми траеше наместо 5 дена ,11 дена. Сега наредниот циклус ќе видиме како ќе биде...
Во шемата еден час пред пункција имав да се напијам дијазепам.Пункцијата беше со анестезија инфузија и траеше околу десетина минути.те носат во соба полежувсш малку, јас лежев дваесетина минути.Го повикуваат сопругот да остави материјал.
Devojki a moze nekoja sto znae da mi objasni sto znaci rani blastocisti. Bidejki ne dobiv drug odgovor od embriologot ni za kvalitetot nisto ne spomna osven deka go preziveale procesot na odmrznuvanje.
Мене ми е страв само кога ќе се разбудам од анестезија. До сега сум имала две операции и после операции во интензивна ненормална треска чувствував,студ и се тресев цела не можев да се смирам никако. Имала ли некоја такво искуство?
Ау не, јас колку убаво чувство имав после пункцијата неможам да ти опишам. Онака опуштено убаво чувство уживанција...