Дали на некоја од вас ви се појавија акни поточно на грб? (никогаш не сум имала акни) Иначе сум 7 ден од трансфер а симптоми нешто па и немам нешто еве ова приметив што не можам ни да кажам дека се симптом гасови и поспаност а и што и да изедем ме тера на уздригнување и по некој грч во стомак али не неиздржливо али тоа ни болни гради ни отеченост ни ништо а треба да ми дојде во вторник е во овие денови 2 пати приметив како кафенко на бришење ама далеку од течење
Јас до сега не сум била на ин витро но во декември инсеминацијата ми беше со стимулација со гонадотропни хормони и естрофем и од тогаш навака лицето ми е хаос,а цел живот сум имала чисто и мазно лице,ниту во пубертетот немав акни.
јас имав стимулации во дек сега ми беше трансфер тогаш немав акни а гледам сега по грб Ако знам што се гондотропини па ете нема да ми веруваш ама ств не се внесував ни читав психата да си ја задржам се боцкав со бемфола мерифет и цетеротиде и немав тогаш акни а сега пијам белите од циклопрогинова можеби од тоа да е и се боцкам со клексан и пролутекс
Добро сум, првите три дена ужас, тахикардија, немање здив… докторот ми рече дека е нормално првите 72 часа од трансфер да е така. Денес 5 ден од трансфер болки во стомак како за добивање, болни гради, топли бранови… само се молам да не се менструални симптоми…
Браво за тебе јас бев цела претресена дали ќе имам јајце клетки, па дали ќе има зрели, па дали ќе се оплодат, цела со прашалници и стрес
јас ништо бол во кичма први 2 дена и понекогаш топло ми е не мисли така мисли дека се труднички симптоми ако ти е полесно не се стресирај јас мн сум ладна само акните ме извадоа од памет друго што е тоа e
Акни имам само на чело… од толку хормони што примаме мислам нормално е… абе се трудам да сум позитивна, ама тој црвот потсвесно работи Кој ден од трансфер ти е тебе? Ајде поискусните нека кажат како минале со симптомиве….
Еве јас како тазе искусна да кажам пак, симптомите се потполно исти како пред циклус, дури и треска ме фаќаше,топли бранови, стомакот ме болеше како за добивање и мислев нема ништо. Цел живот имам чисто лице, пред тест се нафрлав цела со акни и еве и сега сум хаос во лицето, али важно дека се било убаво и позитивно Колку и да е тешко, пробајте да се опуштите, се е индивидуално. Ви посакувам среќааа
Jas imav vo sredata transver mi vratija 2 blasocisti i nemam nikakvi simtomi bukvalno nikakvi, a obicno pred dobivanje sekogas sum imala uzasno bolni gradi sega voopsto ne me bolat ama ic, a stomakot i inaka pred dobivanje ne me bolel sega pa ic. Neznam sto da mislam.
ова чувство на опуштеност траеше само неколку часа после пункцијата од анестезијата најверојатно, тоа мислам и праша членката Е таму 6ти 7ми ден после трансфер бев хаос , паничар по природа сум си
Не мисли ништо, све е можно и све се мењава, нема правило. Мисли позитивно! И мене ми беше еднаш вратена рана бласто, али ептен имаше мојата лош развој, дури е чекав два сати да се доразвие. Али секако е добро што е бласто има големи шанси како секој ембрион! Позитивна мисла само!
па денеска 7 абе ништо немам освен тија 2 3 раб што пишав јас ни сум позитивна ни негативна неутрална и цврсто на земја си се движам по дома кога ми се лежи лежам само не чистам имам среќа што свекрва ми е тука па се помага а одозгора стави ни маж ми не е тука се сама терам и не се фокусирам а гледам свекрва ми исто како мене тера ако сакам да зборувам за тоа зборуваме ако не сасвим некоја друга тема опуштена сум и не ни мислам кога треба да дс биде ќе биде дали јас мислела или не нема да сменам резултат
isto nemam ni ja simptomi i mene 2 i toa oceneti AA a jas pisav pogore da ne se povtorucam i toa e toa abe kakvi bolki vo gradi abe nisto nisto kakvi iscedoci imam da od vaginaleti kolku sakas belo i pri mocanje ja ne znam beli parcenca
Mene ne mi kazaa nikakva ocena za embrionite, embriologot koga dojde rece embronite go prezivea procesot na odmrznuvanje i deka se rani blastocisti i neznam sto im znacese toa.
nemas na izvestaj? pa jas tolku doznav odlicen kvalitet na izvestaj mi pisale toa a ne ni prasav od dijazeoamot dobro i sto ne zaspav i od sto mi se mocase
Nee, kaj sto pisuva kvalitet na embrioni 1early blastocist, 2early blastocist pusuva i tolku nisto povekje