Da site zemame folna, no ovde ne prepisuvaat 10mg, tuku 1000mcg. Komunikacijata e preku email so kordinaror shto ke ti go odredi bolnicata (zboruvaat I srpski), a imav Edna online konsultacija so doktorkata. Za pocetok mi pratija lista se Shri treba da ispitam. Od Kako isprativ se ja dobiv semata so protokolot. Mi dozvolija da pocnam so bockanje vo Mk za da ne ostanuvam dolgo vo Praga. Ke apodeluvam snimki od eho I koga ke mislat deka e apremno ke otidam nekolku dena pred punkcija. Resiv da ne pravam svez transfer, pa ke se vratam koga ke gi imam rezultatite od PGT (pgt zema okolu 20-30 dena). Cenite na paketite se na prikaceniot file. Vo paketot ne e vkluceno PGT shto e 350eu po embrion, i 600eu e biopsijata bez razlika kolku embrioni se.
ne be imaat sansi da se razvivaat cim stignala do 5 den pa i preziveala odmrznuvanje ee ima tuka zenicki ostanale so 3 dneven embrion trudni ne misli taka ti
Jas na prviot pozitiven test imav menstrualni bolki, se zamoruvav, odev vo toalet na 2minuti. Na vtoriot pozitiven nemav nikakvi simptomi… taka da nema pravilo I ne se opteretuvajte so simptomi. Uzivajte si gi tie dve nedeli Kako kralici ❤️
Odmrznuvanjeto 99% go prezivuvaat, e sega prasanjeto e od koga ke se odmrznat kako se razvivaat i dali prodolzuvaat da se razvivaat.
Znam i jas sum gi citala i ne samo Plodnost tuku i doktorite od Newborn imaat izjaveno deka so zamrznati embrioni pogolem e uspehot. Mene me maci toa sto jas neznam kakvi se moite embrioni so kakov kvalitet i sto im znaci toa rana blastocista. Mnogu pocnav nekako nervozna i negativna da stanuvam. Radi ova sto mnogu razmisluvam okolu embrionite.
Мила, те читам дека се оптоваруваш на темата ембриони, ама пробај да го пуштиш тоа и да си мислиш на друго. Или изгуглај и прочитај, не знам дали има некаква листа на квалитет на ембриони. И да добиеш било каков одговор,што ќе ти значи? Има и одлични ембриони кои не се зафатиле, и слаби кои се зафатиле... Свеж, замрзнат, ништо нема врска. Одмарај, читај, гледај комедии и остави се на раат. Ако веруваш во Бог, во божји раце е, ако не среќа. Како и да кажеме, ништо во врска со тоа сега не може да направиш освен да чекаш, а во чекањето, не си правиш ништо добро со непотребни оптоварувања. Со среќичка, искрено ти посакувам да успееш
Дали некој што поднел документи крај на јануари има земено ваучер за ИВФ? Никој не се јавува во Фондот.
Верувај нема правила. Јас барем тоа го сфатив и мислам дека пред се’ мирот е најбитен, па ќе биде кога треба да биде. Другарка моја имаше 3 неуспешни инвитра, со неколку трансфери и на крај кога најмалку очекуваше се случи, и тоа со претпоследен смрзнат ембрион со послаб квалитет. Опушти се и не верувај на се што ќе прочиташ, во овој случај не секогаш 2+2=4. И јас не знам кај ми е паметот и што попрво да мислам, ама се трудам да сум позитивна.
Iskreno i jas mnogu se trudam da bidam pozitivna veruvjte, ama ova so embrionive koga procitav i toa sto nemam nikakvi simtomi mnogu me izmacuva.
Pa pisi mu na doktorot kaj sto pravese ivf, zosto plakjas ima se da si prasas sto te interesira i ne se nerviraj bas sega treba da si pozitivna i opustena.
Нема ни правило дека треба симптоми да имаш.Јас секоја менструација имам симптоми и тоа цела недела,минатиот месец ама баш никаков симптом и се понадевав,ама пак ми дојде.Затоа не размислувај премногу
Go prasav embriologot so kakov kvalitet se embrionite, ona samo mi kaza ne se sekirajte embrionite go preziveaa procesot na odmrznuvanje i onka gi zamrzuvame sano kvalitetnite embrioni tolku i bese odgovorot.
Искрен совет од мене, сега што и да дознеш неможеш да смениш. Сега највеќе ТИ што можеш да направиш е да бидеш позитивна и да се надеваш на добар резултат. Ако недај боже биде негативен тогаш ќе поразговараш и ќе се распрашаш за да знаеш за следен пат. Се најдобро и мисли позитивно
Daa tocno taka sega sto i da doznaam dzabe mi istoto go pomisliv i jas. Sega samo Gospod neka mi e napomos.
Мојот 3 дневен ембрион сега е три и пол месечен дечко. А сум имала и супер развиени ембриони и пак ништо не биднало. Правила нема, кога треба да биде ќе биде.