и јас исто чекам со тебе... пишав на мејл ми одговорија дека мојот мејл е испратен до надлежната служба за одговор и толку
Zdravo, za zal kaj mene zavrsi nesuspesno vo sedma nedela, embrionot ne prodlozi da se razviva, a jas vcera prokrvarev. I pokraj vetuvackata beta, sepak nesto ne bilo kako sto treba. Me interesira, bidejki imam zamrznati blastocisti, tie sto imavte prvo neuspesno invitro, posle kolku vreme probavte povtorno? Momentalno sakam organizmot da si go vratam vo normala, pa potoa zdravje Gospod.
зависи како ќе ја лекуваат оваа неуспешна бременост. Ако е со киретажа можеш после 3 месеци отприлика, ама гинекологот ќе те следи и ќе ти каже. Ако е со инекција - 6 месеци чекаш
Vi blagodaram na odgovorot, bidejki pocnav da krvaram doktorot rece da cekam da se iscistam, pa ke vidime.
Па пункција прават со анестезија ако имаш повеќе јк, ако имаш една-две без анестезија, јас двата пати бев без анестезија, беше како штипкање, не беше кој знае колку болно, се издржуваше, слично како хсг. Инаку вториов пат кога имав пункција, ги видов сестрите со игли нешто чепкаа, самата им кажав дека сакам без анестезија, ми кажаа за тоа ќе одлучел докторот, и бев без анестезија. Повеќе би трпела болка отколку да сум со анестезија. Можеш да правиш кај сакаш ивф, јас сум во Систина, ваучерот важи 6 месеци откако ќе ти го одобрат. А за плаќање зависи од дијагнозата и терапијата. Јас доплатив за 6 мериоферт и 4 цетротид околу 19.000 ден. Хормони покрива фондот и стоп инекција. Зависи и со каков протокол ќе бидеш, за тоа одлучува ивф докторот според дијагноза. Документите ги поставуваш во фондот кај Мајка Тереза.
Ако си со анестезија лежиш 2-3 часа додека да се разбудиш, јас бев без ми кажаа 30-40 минути да лежам, ама испадна саат ипол како лежев.
Eve me pak jas.Sreda ke odam da mi proverat beta mnogu se plasam od negativen rezultat posle sve sto pominav.Kazete mi kako se spravuvate poslednite denovi pred beta so negativni misli? Nemam nikakvi simptomi osven od vreme na vreme slabi menstrualni bolki i od preeska kako kiselini ama verojatno od stres
Ако ти е за утеха,првата инсеминација бев стимулирана со Летрозол,имав само еден добар фоликул.Потоа бев стимулирана со Кломифен,никаков одговор,како да сум резистентна на него. Дури добив и циста од која завршив на операција. Да речеме добри фоликули добив само со боцкање. Така да,не се секирај,не си единствена,прво се почнува со Летрозол и/или Кломифен и ако нема одговор се оди на појаки стимулации. Битно е да знае докторот што ти делува а што не.
Анестезијата ми кажаа дека не ја покривал фондот, зависи колку јк ќе имаш, ако имаш една-две без анестезија.
Никако не се справувам, си се тресам и да ти кажам опушти се, гледај филм, читај книга ќе биде џабе. Едноставно посилно е од нас… кој ден ти е тебе денес? Имаш ли некакви симптоми?
Покрива фондот анестезија, јас бев со ваучер и со анестезија. Од каде знаеш колку јајце клетки имаш, се додека не се направи пункција не можеш да знаеш колку јајце клетки има. Какви 2-3 часа за освестување, немој да ширите дезинформации и да се плашат членкиве. Пункцијата трае 10-15 мин. и толку време си под анестезија. Од сала веднаш те враќаат во соба и ВЕДНАШ те будат. Ти пуштаат инфузија, лежиш до 2 часа највеќе и полека си стануваш да се спремаш. Толку е цела процедура.
Никој не ги плаши, мене ми кажаа така, ако бев со анестезија два часа се лежи. Јас бев без анестезија и двата пати, лежев саат ипол. Сакаш да каже дека измислувам? Без анестезија лежев саат ипол. Па докторот така ми кажа и првиот пат кога бев со ваучер, ќе одлучи дали со анестезија или без, ако немало потреба без анестезија, да не сум ја плаќала. Инаку додека чекав во Систина за фоликулометрија, имаше мажи што си ги чекаа жените од пункција со анестезија, си збореа меѓусебно дека веќе два часа биле поминати.