Дечки, ај еден совет. Трансферот ми беше на 27 во саботата, значи се паѓа викенд да треба да правам бета hcg.Ама па не работат лабораториите. Сега што да правам да го направам во петок или да чекам понеделник? Што мислите?
Почекај до понеделник, а ако не можеш да чекаш, Авицена во Тафталиџе работат во сабота 08:00 - 15:00 Резултатите се за неколку часа на веб, јас таму правев, мислам околу 600 ден беше тестот Со среќа!
Фала ти ќе ни треба на сите среќа. Се челичам да не правам дома тест порано. Дали ќе издржам, не знам, ќе пробам. [/QUOTE]
Zdr na site jas sum nova na forumov makata mi e slicna na vasata no jas imam potrebaod donatorka na jajce kletka ako ima nekoja si ist problem neka mi odgovori ili sovet kako da uspeam
Jas imam poznata so takov problem maska sperma si kupija 500 evra a za zenski jajcekletki bea 5000 evra skapo im bese i si najde bliska rodnina ke prima terapija taa se so treba i ke i izvadat
Pred da prezemes takov cekor informiraj se dobro...golemi preporaki ima za nekoja Dr.Sonja vo Praga,ama toa ti e posledna opcija koga ke se iscrpat site moznosti...
@dagmar Spored mene, najubavo e da ti bide donor nekoj blizok (sestra, bratucedka, drugarka) poradi toa sto za nekoj blizok ja znaes istorijata na bolesti, nasledni faktori ima-nema i red drugi raboti. Nisto komplicirano, prima terapija, pravat punkcija i ti gi vrakaat tebe. Mislam deka sekoj sto trezveno razmisluva bi ti pomognal. Jas so dve race bi prifatila da bidam donor, pa zarem ima poubavo nesto od toa da pomognes na nekoj da ja ispolni celta vo zivotot, za koja vredi da se zivee?! Da go usrekis i da mu ja dades smislata za zivot! Ne znam dali vo klinikite imaat banka na jajce kletki ili ti treba da si najdes. @ocicka2014 majka e taa sto go rasne i cuva, bdee nad nego, place so nego, vospituva i izdignuva vo zivotot. Mnogu zeni rodile ama toa ne znaci deka i site stanale majki!
Јас баш спротивно мислам дека донор треба да се земе од банка. Тие си доаѓаат со историјат на болести и сите испитувања. Мислам дека ако е близок малку непријатно ќе биде кога ќе бидете сите во иста просторија, барем мислам дека мене би ми било. Како што не би барала близок да ми донира сперма не би барала ни јк.
Сестра ми беше донатор на јајце клетки кај едни пријатели пред 4-5 години во Систина го правеа инвитрото.Прво па успешно имаат две близначиња машко и женско.Глава скината на татко им и двете.
ti blagodaram na podrsksta navistina me ohrabri a realno bev razocarana od mislenjeto koe go kaza ocicka2014 site nie sme svesniza tieraboti niz koi pominuvame i kolku se po nas bolni i kolku sakame da uspeeme da dobieme dete i se bi storile tocno toa dete jas ke go nosam i jas ke go rodam i ke ke go izrasnam znaci od mene ke bide samo kaj nas mnogu e tesko da se najde donatorka tesko te razbira nekoj koj ne pominal niz toa a po klinikive e dosta skapo ni predlozija od banka dokolkujas ne uspeam da najdam sama povtorno ti blagodaram
А зошто не се договориш со некоја макар и тука од феминкиве кои допрва ќе прават инвитро значи кога и вадат неа обично по 7-8 јк 2 враќаат од другите нека ти вратат тебе или пак ако не се совпадне времето замрзни ги па направи само трансвер.Кога сакаш да правиш и во која клиника?