До сега имам примено 5 овитрел инекции, две црти видов само кога и бетата се качуваше. Не ставајте грижи на никого безпотребно. Посебно кога не ни имате информација дали членката примила овитрел или не. Ви посакувам само позитивни мисли и успех и на вас
Sekoj svoeto iskustvo go kažuva, za drugi ne znam samo za sebe. Ne e za griženje, za mislenje e, taman rabota ako od tuka si pripišuva dijagnozi
Sto ti kaza doktorot? Dali go vide rezultatot? Mene prviot pat mi bese nizok i go odlozija transferot podle toa mi bese 10 i imsv uspesno ivf. Ovoj pat mi e 17 ke vidime utre beta sto ke pokaze
Mu go prativ odma Izvestajot ama nisto ne mi odgovori za toa.Ispituvav i tsh i prolaktin zosto imam problem so niv najcesto. Pa dobiv odgovor samo za Tsh sega.Ke vidam utre pred transferot sto ke mi kaze. A ti go ispituvase progesteronot na samiot den na transfer ili prethodno?
Tука ако го кажеш своето искуство, веднаш шириш дезинформации. Како јас што кажав за анестезијата, докторот така ми кажа, така пишав. Ми кажа ако имам еден-два добри фоликули без анестезија, да не ја плаќам, ама тука ме нападнаа. Па сум ги плашела членките дека два саати треба да лежат ако се со анестезија, можеби ме разбраа дека пишав за анестезијата дека трае толку, секој го кажува своето искуство, јас без анестезија па лежев саат ипол. И за пункција кај секого е различно, се чудев кога пишаа некои дека ги болело после тоа, мене ништо не ми беше, и пешачев, само некое пецкање, после втората пункција не можев да седам убаво цела недела. Секогаш е различно, секој со своето искуство. Некои трпат болка, некои не.
Dali seuste mi e rano za tocen rezultat, denes mi e 6 den od transfer ne mozev da izdrzam i napraviv test i e negativen..mozno da e seuste rano ili da ne se zalazuvam...na 5 dneven blastocista
Istoto go napraviv i jas na 6 den i se razocarav. Placev cel den se duri ne sfativ deka doktorot da e siguren deka pred 2 nedeli ke pokaze togas bi pravele beta. Teski se sekundite ama uste potesko e so godini da gledas okolu tebe bebinja a da nemas svoe. Ke izdrzime❤️
https://fzo.org.mk/osigurenici/biomedicinsko-potpomognato-oploduvanje-in-vitro женски ај Ако може некој брз одговоршто дс принтам, дали само предлог за БПО го потпишуваше матичен со печат и потпис или и другиве формулари?
Само предлогот го потпишува матичниот, другите си ги пополнуваш ти со податоци твои и од партнерот. Вкупно 3 се од кои едниот го пополнува матичниот со дијагнозата.