Вкупно 3 се, се едитирав, од кои едниот го потпишува матичниот и ја пишува дијагнозата. А сега по ново бараат 2Д и 3 Д, не 4Д?
Samo preku krv ke ti pokaze najtocno. Jas nikogas ne cekam 14ti den, pravam bhcg na od 8 do 10 den. Spored mene cekanje do 14ti den nema potreba voopsto.
Progestan ne znam, nemam primano. Prolutex se progesteron. I bolese prvite nekolku pati, posle se naviknuvash
Тоа е при обична операција, заради анестезијата ти е ладно. Ама при пункција анестезијата е мнг кратка, мнг лесно се будиш од неа и мнг полесно ја поднесуваш. Некои 15 минути и се е готово. Ке полежиш малку и си одиш дома, се чувствуваш сосема ок.
Кај го најде овој пост? Ова е за Санте. А споредува со Њу борн. Тие од Санте се тешки бизнисмени, гледам таа др од таму сега во некој нов отворен ивф центар, демек соработка со Франција. А она не е ни ивф специјалист. Страшно!
Пред 9-10ти ден од трансфер, се е прерано. Имплантација се случува од 6ти до 10ти ден од оплодување на јк, па треба да почне да се формира плацента и да се лачи bhcg. Стрпи се уште малку и провери преку крв.
Daj Boze da e pogresen i prerano da go napraviv testot..dali deka e rana blasto pa treba poveke vreme...ne znam...ili sepak neuspeavme..off
Убаво си кажа, имплатацијата дека се случува на 6ти ден од оплодување. Нејзе и е бласто од 5 ден. Тоа значи дека оплодувањето и е пред 11 дена Не е прерано, но на некои може и бетата покасно да почне да расте јас сум за без грижи и да си го повториш пак тестот за неколку дена. Да помитат бар 14 од оплодување. ( кај тебе би било 9 дена после трансфер) Среќно
Нема што да ме дешифрираш, јасно пишав од- до. Не е на 6ти ден. Не е кај сите исто и не почнува bhcg подоцна да се лачи. Може да се лачи споро, може бргу да расте, зависи од плацентата. Да беше на 6ти ден имплантација стриктно, немаше др да кажуваат тест на 14ти ден ОД трансфер. Не се сите тие глупи, а ние паметни. 11ти ден од оплодување, ако имало имплантација, Е рано за тест. Барем уште 3 дена треба да се почека за веродостоен тест резултат.
Некаде мислам дека прочитав дека било нормално кога има нешто црно, сиво, кога паѓаат грутки од кринон гелот. Не сум сигурна дали имам простор за паника или тоа е сосема ок? дали ви се случило од кринон црно да ви паѓа помешано со бело од гелот?
Не туку само се расправај со мене и смири страсти Икого не направив глуп ниту паметен. Не паметувај Еве мене лично не ми беше кажано на 14 ден од трансфер туку порано да го направам домашниот тест
Мисли си ја колку ти е убава бластото, и најди си некоја занимација. Јас прва бета направива 10 дена по трансфер и беше супер. А бев ептен сигурна дека ке добијам и по симптоми и се. Значи рано е да се нервираш и разочаруваш. Гледај си некоја комедија, касни си нешто вкусно, направи си убаво да ти е. Најдобронамерно ти го кажувам ова.
Можеби не забележуваш, но ако си ги препрочиташ коментарите ти си таа што се расправа и паметува. Јас те сфакам дека имаш свое мислење и свој став и сосема го почитувам. Нема потреба за вакво неубаво однесување. Можеби ти е тешко да читаш со смирен тон ако ти си вознемирена, но мојот пост беше сосема смирен за да ти појаснам што сум сакала да кажам за да не ме прераскажуваш. Смири се и не мора во секоја манџа да си запршка. Провери си со стручни лица за ова што го пишав и читни постови и наназад. Не сме ни први ни последни со ивф. И мене ми беше препорачано порано да направам тест. Кажувам факти не приказни.
Ако поубаво се осеќаш ако мислиш дека јас сум таа што се расправа така нека биде. Смири се, немаш потреба од толку енергија на мене тука Се најдобро
Мене ми беше кажано 14ти ден.Затоа што од 7 до 10 ден се завршува имплатацијата и започнува да се лачи хормонот.Кај секој идивидуално нормално ама поради стрес и неточни резултати ми рекоја на 14ти ден
Prviot pat so detenceto mi pokaza na 9ti den od et ama bese oformena celosno blasto...sega imavme isto so blasto no vo ran razvoj blasto..mozebi i jas izbrzav i prerano go napraviv pa i treba poveke vreme da se dorazvie. Bev nestrpliva kako prle pred magare.Veke bidna toa e, za nekoj den ke go povtoram povtorno. Nekako ovoj pat bev sigurna deka ke uspeeme, i se bese vo red. Miruvav t.e lezev celo vreme tie 5 dena, samo do wc odev duri nekogas jadev i vo krevet. Imav pomos doma, ne bev pod stres.. Duri i dok mi rece ne se sekiraj ovoj pat ke bide. Toa mi dade plus nadez..