Да ама 6ти ден од ет е стварно рано. Да не те прочитав грешно? Со лесно овие 3 дена чекање. Ти пуштам среќичка Да се едитирам: не знам што значи рана бласто, ама сепак е бласто. Знам жени што имаат преубави детенца со морула трансферирана.
Девојки како се справувате со гасови и подуеност веднаш после трансфер, д-р не е за да пијам пробиотик.
И јас мислам дека на 6ти е прерано. Првото ивф бремена со близнаци домашен тест на 9ти ден ептен бледа црта, а вториот пат со една бладтоцоста ма 10ти ден ептен ама ептен видлива. Така да според мене безпотребни стресови
Јас денес конечно си го добив мојот ваучер, 28ми јануари испратив сега дури стигна. Пред да разговарам со докторот сакам да ве прашам да не случајно има некој од вас искуство како мојот случај. Веќе месец дена откако открив дека имам гастритис ( немам хелико бактерија испитав) пијам нолпаза и фамосан и секако многу внимавам на исхраната. Дали случано бил некој во ситуација како мојата? и дали тоа би било моментално проблем за инвитро ? или можеби треба да почекам да заздравам целосно па потоа да правам инвитро ?
Jas imam gastritis, imav i helikobakteri. Mi bese do 11, uspeav da ja smalam na 1. Do sega imam praveno 3 ivf. Od koi 1 uspesno i 1 neuspesno, tretovo mi e na cekanje pravevme transfer pred 7dena.. Nema nikakov problem so ivf.
Pravi smuti so 5 jajca od prepelica sekoj den na gladno ke ti se smiri za brzo. Soprugot imase strasni simptomi i pravese smuti so banana, jabolko,jagoda i jajcata mu se smiri. Jajcata gi zemase od poznat covek sto si cuva farma
на мејл не, ама врти на броевите на секретарите што ги има на сајтот. Вчера се слушнав и ми кажаа дека е одобрен. Ако си во Ск, најдобро да одиш лично да провериш
Zdravo, povtorno jas. Koja e verojatnosta i ostanatite blastocisti da imaat genetski greski? Da potsetam, pravev kriotransfer so odlicni blastocisti (spored embriologot) minatiot mesec, no ete vo tekot na sedmata nedela prestana embrionot da se razviva. Prasuvam bidejki imav i prethodni dva spontani na koi doktorite mi velea deka e toa prirodna selekcija, nekako i ova mi dojde kako sok deka i ova ne cini vo toj pogled. Imam se' ispitano no nekako ne mozam da si najdam odgovor deka bas sive tri pati se slucuvaat poradi genetski greski. (imam edno zdravo rodeno pred 9 godini so maki isto, no bremenosta ja iznosiv do kraj)...koga prasuvav za genetski testiranja na blastocistite uste pred IVF mi rekoa ne ti treba toa...
Srckiiii da ja podelam radosta so vas pozitivna beta 577,6. Vi posakuvam site da ja se izraduvate kako jas. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
nema vrska so invitro.Jas sum so hronicen gastrit i refluks i kronova bolest na crevata.Nema nikakva vrska so invitro dasi teras i ic da nese sekiras
Fala ti mnoguu na ohrabruvanjeto malce ispaniciv poradi toa, no blagodarenie na vas sto postoite polesno e