Спремам документи за ваучер и на вев страната на фонд пишува извештај од претходно инвитро мене не ми дадоа од систина нешто такво како завршен извештај. Тоа јас треба да одам да барам и поднесам или они по службена долност поднесуваат. Исто и за потврда од фонд за веќе еднаш искористен ваучер каде во Скопје се вади и дали може да се извади за еден ден?
Izvestajot od transfer ako si pravela,ako ne mozes i samo od punkcija,toa go baraat oni i negativna beta ispitana
Fala vi na odgovor, za da znaete, ako odite privatno - ovitrele/pregnyl… nema ni vo Sistina/Remedika/Cair/nikade vo Skopje. Dr Max apoteka Presevo….. ako vi zatreba
Јас сега брзо имав пункција приватно во Систина, и од таму ми ја дадоа, 2032 ден. ми ја наплатија. Може ја даваат само на нивни пациенти.
8mi den denes Cudno vcera pocnav da izleguvam, vise puknav doma De mislam uspeavme de mislam pak neuspesno Ne znam, ko da osekam sekoj minut ke kapne Toa e sto e, ke izdrzime uste nekoj den, pa ke vidime tocno Ako ne so novi sili Ti?
Исто кај сите значи И јас така, еден момент ме боли стомак мислам ми дошло, одам нема ништо, па ќе почнам да се препотувам, па ќе ме стресе студ… ко штракната некоја Па нервоза ќе ме фати, сите ме нервираат, се’ ми смета…
Може ли да ни пишеш дали имаше некави симптоми, дали си испаѓаше после трансфер и дали можеби пред да испиташ бета направи и тест домашен
Вчера имав трансфер, откако дојдов дома од кревет станувам само за до тоалет. Колку дена е доволно лежење ? Веќе кичмата ме боли од лежењето. После колку денови почнавте да се раздвижувате низ дома?
Posle transver lezev 14 dena, stanuvav za do wc samo isko mi bese kazano samo 3 dena da lezam. Simptomi pocnaa od 7-8 den bolki kako pred dobivanje i sekoj den bea se posilni, mislev ke dobijam vo sekoj moment Testovi ne sum pravela, nesakav dodatni stresovi. Citav po net I po transver sekoj den imav nautro 3 indiski orevi, 2 vareni jajca, 1 banana, 1 mandarina I kiseli mleka po 2 dnevno. Tusiranje so epten mlaka Voda, no od strav vo tie 14 dena samo 2 pati se istusirav.
Мене ми рекоа само првиот ден да лежам и да станувам само за до тоалет, после да си функционирам нормално, без некои посебни напори. Јас лежев 4 дена скроз, само за јадење и тоалет станував. После почнав и да седам, а неќна се прошетав низ маало малку. Реално нема правило, некој лежел 14 дена, некој не, имаше една членка пиша дека по трансферот на ручек си отишла и се враќала од Прага со кола, па има успешно ин витро… така да ако треба да биде ќе биде