9 ден…. Имам боцкања во јајници, како две точки ме штрекнат, 5 и 6 ден имав цел ден болки како менструални, после тоа немам болки цел ден, туку повремено, исто како да ќе добијам… особено навечер повеќе ме заболува..
I jas imav za prethidnoto invitro kafen iscedok i mi bese uspesno, no togas imav simtomi sekakvi, sega nisto. I togas implantaskoto krvarenje mi bese na 10ti den sega na 8mi
E mene pred dobivanje sekogas uzasno me bolele gradive, sega pa voopsto ic za cydo ni od progresteronot sto go primam ne me bolat.
Jas sum niven pacient ama mi rekoa da ja baram a dosega sekogas od kaj niv sum ja zemala. Pa cela makedonija ja prebarav i solun nikade nemase. Za moja sreka edna zena od prilep najdov taa mi ja dade
А ова кога се случуваше? Како е можно да ја нема, кој ти знае зошто, за моја среќа и со ваучер и на приватно ја имаше.
Ova se slucuvase na 23 februari. Sekogas za insemenaciite od kaj niv sum ja zemala koga bev so vaucer isto i koga trebase da imam punkcija na priroden ciklus pak od kaj niv. Ama ovoj pat mi rekoa da si ja baram. Koga izlegov od sistina da si odam na kaj doma mi se javia i sestri na drugi doktori da me prasuvaat od kaj sum ja kupila bidejki nesto kriza bilo so inekciite.
Јас втора пункција имав на 16-ти Февруари приватно и во Систина ми ја дадоа. Првата ми беше 24-ти Декември со ваучер.
jas i nemam toa krvarenje pa ne mislam negativano ajdee opusti se ne panici pusti serija smeni misli ako treba da bide ke bide bez razlika na toa dali si dodavame stres
Lele kuti, nervozava vcera i denes sto da ti kazam mi e Pocnaa jaki bolki vo kicma na momenti duri nepodnoslivi. Krvarenje fala Bogu nemam. Nasabajle samo od utrogestanot imam bel iscedok. Isto kako i tebe, na momenti ke me obleat zestini kako tt da imam, posle naednas mi e ladno. Covek da ne znae sto da misli.
Mene sestrata mi rece, 3 dena strogo miruvanje potoa najnormalno. Moze i da se podgotvuva rucek...i po pola cas pesacenje. Jas prvite 5 dena se lezev, odev samo wc i za jadenje. Nekogas i vo krevet jadev. Vcera samo izlegov do mall, za pazarenje za maliot i tolku. Denes malku niz doma nekoi obvrski... denes mi e 8mi den so Gospod napred..negova volja So sreka
Zdravje jas utre planiram da si odam na 8martovska proslava so koleskite. Sto mislite dobra ideaj e? Me premolija oni deneska jas nekako si prifativ.
Jas eden moment sum presrekjna, preeska se utepavme od smea so maz mi, po neko vreme me nervirase duri i sto trepkase eden den gotovo nema nisto od invitrovo, drugiot den, abe 100% sigurna deka sum uspeala stvarno bez veze
Bas taka 2020 god doznav deka sum bremena vo 6 nedela a za tie 6 nedeli samp uste vreka brasno falese da dignam,selenje cistenje podiganje pusenje a ono trudna da sum ti bila
Prvata punkcija vo noemvi na dolg protokol so vaucer 2 jajce kletki prazni. Na 1 dekemvri trebase vtora punkcija na priroden ciklus prsnal folikulot napravena e insemenacija. Vo januari trebase pak na doktorot ne mu se svigal endometrionot i folikolut ostavivme za vo februari. Na 22 februari me gledase na eho rece utre pravi test za ovulacija i prati mi go a vo megu vreme da se snajdam so inekcijata mu prakam test rece povtori utre. Naredniot den go povtoruvam(sabota) mi veli vecer bucnise so inekcijata vo ponedelnik na punkcija cudno mi bese ni da rece ela da te vidam na eho ni lh i estradiol hormoni da ispitame nisto. Vo ponedelnikot me spremat za punkcija i arno mu tekna na eho da me vidi i ima sto da vidi pak prsnal mi veli insemenacija vikam nisto ne sakam dva pati mi gi utnuva denovite so nervoza se napolniv dodeka da najdam inekcija i mi vile ajde sleden mesec ke probame se vrtam vo krug cela godina se mavtam vo sistina znam deka se ne e do doktorut ama koga go prasuvam dali ima greska vo terapija vo vreme mi diga ramenici a mnogu mu veruvav zatoa resiv da odam sega ili newborn ili plodnost.
Кај кој доктор си? Како бе без хормони пред пункција, мене ми кажаа да испитам пред пункција и на ехо ме гледаше, одев 2x во неделата на фоликулометрија, некогаш и 3 пати. Јас сум кај Ивановски, и пред пункција ме гледаше на ехо, и хормони испитував.
Za prviot i vtoriot pat ispituvavme a za ovoj posledniot nisto. Jas znam deka test za ovulacija si pravat zeni koi probuvaat za prirodno ama za pred punkcija nekako cudno mi e. Jas sum kaj Dimitrov.mnogu sum razocarana od nego. Jas imam nizok amh 0.321 go prasuvam dali postoi lek nesto a od tuka dosta citav za dhea. Mi veli ne postoi stoe toa e rezervite se trosat i taman da izlezam od ordanicijata mi premrkave kao postojat edni dhea sto se nabivi gi ama odman ne gi pocnuvaj bidejki deluvaat mesec ipol a site gi piat 6 mehca. Zasto koga odman go prasav rece ne postoi a od koga se fativ za vrata da mi kaze nekako voopsto nezainteresirano od negova strana a ne e ubavo site sme na maka tuka i site sakame bebe vo race barem malce da bide pozaangaziran. Dodeka bese vo remedika i tamu vrsvev pregledi kaj nego i operacija mi pravese zatoa i mu veruvav ama nisto...
Не постои ништо за ниско амх, точно е, и јас сум со ниско, ама да има барем подобрување на квалитетот на јк, мене Ивановски ми препиша дхеа, а јас си земав и на своја рака. Јас Ивановски не би го сменила, докторот даде се од себе, некогаш и не е до докторите, ама барем да биде посветен, Ивановски беше многу посветен, и колку пати сакав да се откажам, ми велеше "јас не се откажувам", беше упорен, ама тоа е што е, сега ми предложи повторно на природен. Ама сакам малку да одморам, јас избрзав, за неполни два месеци две пункции. Па планирам документи за втор ваучер, барем една пункција да не плаќам, ако не бидне ништо пак приватно ќе морам. Ќе пробам уште еднаш на природен, ако не пак со стимулации.