Се собра конзилиумот на Фемина докторки и расправаше за еден свој колега, и реши да го линчува на основа на неговата “неспособност“, “непрофесионалност“, “немање појма од областа“. И пред да ми се нафрлите со празни фоскули од типот “секој си го кажува своето мислење и искуство“, помислете на тоа дека најголемиот дел од вас почитувани форумски специјалистки по асистирана репродукција, меѓу кои и Снежани и Дани и Петкани и Стојни и други да не ги именувам, не поминале ниту еден единствен процес на асистирана репродукција кај споменатиот доктор. Но затоа први се да се расфрлаат со епитети по темиве во недостиг на внимание, со цел да живеат некоја илузорна форумска популарност поттикната од два-три лајка од форумски анонимуси. Притоа гајле немаат кој ги чита, дали ги пасивно ги читаат членови или надворешни јузери на форумот што не пишуваат, а се негови пациентки и можеби во моментот се баш и во процедура. Лично искуство со споменатиот доктор немам, ама имам блиска што беше неговата пациентка и доби дете и знам дека е еден од најценетите и најпочитуваните во својата струка. Засрамете се.
Тоа може да е и добро, ако е имплантациско Што па ти толкку лично се осети повредена ко да ти е сопруг или татко? За сите доктори има негативни и позитивни коментари, за тоа сме тука да споделуваме искуства. Го фалат за лапароскопии и хистероскопии со причина, ама исто така и не го фалат за други работи со причина. Секој може да си каже мислење, вакви емотивни реакции се благо речено чудни.
А ти демек и другарките твои од погоре споделивте искуство со докторот или рекла-казала муабети? Да те вратам на муабетот дека сама рече дека си правела операција кај него, но за ин витро не би одела кај него, за какво тогаш искуство ми збориш? Еве образложи ми, врз основа на што го оформи своето мислење дека е некомпетентен, непрофесионален и ред други епитети што му ги нареди?
Затоа што мојата другарка, за разлика од твојата немала успех. Ама очигледно твоето мислење и твојата другарка повеќе вредат од мојата не си имала ни ти искуство,никакво, ни за операција, за разлика од мене ама лично ги дожувуваш коментарите. Значи твоето е рекла казала. Секој ќе си го фали докторот кај кој имал успех, нормално. На пример мене Хаџилега ми утна едно ин витро комплетно, џабе потрошен ваучер, во погрешен момент ги извади јајве клетките, а во ист тој период имаше и успешни ин витра. Сега треба да се лутам ако некој го фали или тие треба да се лутат ако некој кажува негативно искуство?
Imam praveno kaj nego laparaskopia i histeroskopija super pominav od toa ne se zalam. Zatoa resiv i kaj nego da prodolzam ajde prviot pat na punkcijata izleze deka se prazni folikulite tuka nemozese nisto da se napravi majka priroda e. Ama nemoze i uste dva pati da se utne punkcijata se folikulot da prsnal i ajde sledniote mesec dojdi pak. Zar na drvo rastat parite. Treba malce pozaangaziran da se bide. Znace jas si go kazuvam moeto iskustvo normano e od sekoj doktor ima pozitivni i negativni iskustva. Ama jas resiv deka dosta e kaj nego.
Јас не го познавам докторот ниту коментирав.Ама ти анонимус Bookworm88 не си ништо подобра.И ти самата или самиот си зеде за право да ги навредуваш сите членки на форумот поради некоја лична фрустрација или како што ти би кажала недостиг на внимание.Популарност нема исто така да стекнеш затоа што никој тука не е за популарност,тука секој има некој проблем и затоа се тука,ти да се засрамиш за твоето мислење.Ќе ти се нафрлат да,спреми се ќе бидеш славна анонимус Bookworm88
Jas poradi Hadzi Lega go izgubiv bebeto vo 6 mesec zaso u Sistina mi vikaa ima infekcija on tvrdese obratno a ja glupa mu veruvav. Pak pravev invitro kaj nego i ne bese uspesno
Posle neuspesno invitro posle kolu dena dobivte otkako prekina terapijata?I dali navistina mora da cekam minimum 3 meseci za nov transfer?
Откако ќе ја прекинеш терапијата, за 2-5 дена ќе добиеш. Треба да причекаш за нов трансфер. Организмот нека се одмори од сите тие хормони што си ги примала.
Баш ми е жал Ама пак ќе пишам, тоа е поентата на форумов, да споделуваме искуства, зошто многу често ни лекарите не си ги знаат грешките и ги повторуваат. Јас поверував на препорака од друг доктор, а обично читам лични искуства и се зезнав.
Точно така,форумот е за тоа,да каже секој свое мислење без разлика дали позитивно или негативно. Јас пример не сакам да слушнам за док.Органџиски,толку имам лошо искуство што и кога поминувам низ Штип се чувствувам лошо.Но,не можам да кажам на никоја не оди таму и дека нема да има успех.Секоја си го фали докторот кај што имала успех,а башка и секоја сме со различен организам. Само едно ќе кажам,не се ни свесни тие што останале на природен начин бремени колку се среќни,бидејќи патот на ивф е мн.макотрпен и напорен.
Здраво Може ли некој детално да ми објасни која е постапката за поднесување за ваучер и каде се поднесува. Благодарам
Devojki jas deneska sum so uzasna glabolka, i seuste si go imam kafeniot iscedok, drugo nisto ne cuvstvuvam. Vie kako ste, sto ste vo iscekuvanje?
Јас буквално како пред добивање, со променливо расположение во текот на денот, мн гасови последниве денови и подуеност, поспаност...
И јас на моменти немам никакви симптоми и си мислам дека е неуспешно, ама никогаш не можеме да знаеме со сигурност додека не направиме тест. Што и да испадне, да сме живи и здрави, ќе продолжиме со нови сили