Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

99 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

313 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Bookworm888

Bookworm888 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    12
    Се собра конзилиумот на Фемина докторки и расправаше за еден свој колега, и реши да го линчува на основа на неговата “неспособност“, “непрофесионалност“, “немање појма од областа“. И пред да ми се нафрлите со празни фоскули од типот “секој си го кажува своето мислење и искуство“, помислете на тоа дека најголемиот дел од вас почитувани форумски специјалистки по асистирана репродукција, меѓу кои и Снежани и Дани и Петкани и Стојни и други да не ги именувам, не поминале ниту еден единствен процес на асистирана репродукција кај споменатиот доктор. Но затоа први се да се расфрлаат со епитети по темиве во недостиг на внимание, со цел да живеат некоја илузорна форумска популарност поттикната од два-три лајка од форумски анонимуси. Притоа гајле немаат кој ги чита, дали ги пасивно ги читаат членови или надворешни јузери на форумот што не пишуваат, а се негови пациентки и можеби во моментот се баш и во процедура.

Лично искуство со споменатиот доктор немам, ама имам блиска што беше неговата пациентка и доби дете и знам дека е еден од најценетите и најпочитуваните во својата струка.
    Засрамете се.

На Аанггелла му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Anatema

Anatema Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    626
    Тоа може да е и добро, ако е имплантациско
    Што па ти толкку лично се осети повредена ко да ти е сопруг или татко? За сите доктори има негативни и позитивни коментари, за тоа сме тука да споделуваме искуства. Го фалат за лапароскопии и хистероскопии со причина, ама исто така и не го фалат за други работи со причина. Секој може да си каже мислење, вакви емотивни реакции се благо речено чудни.

На _Vera_, DANA.M, Lady Miami и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Bookworm888

Bookworm888 Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    12
    А ти демек и другарките твои од погоре споделивте искуство со докторот или рекла-казала муабети? Да те вратам на муабетот дека сама рече дека си правела операција кај него, но за ин витро не би одела кај него, за какво тогаш искуство ми збориш? Еве образложи ми, врз основа на што го оформи своето мислење дека е некомпетентен, непрофесионален и ред други епитети што му ги нареди?

4. Anatema

Anatema Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    626
    Затоа што мојата другарка, за разлика од твојата немала успех. Ама очигледно твоето мислење и твојата другарка повеќе вредат од мојата :) не си имала ни ти искуство,никакво, ни за операција, за разлика од мене ама лично ги дожувуваш коментарите. Значи твоето е рекла казала.
    Секој ќе си го фали докторот кај кој имал успех, нормално. На пример мене Хаџилега ми утна едно ин витро комплетно, џабе потрошен ваучер, во погрешен момент ги извади јајве клетките, а во ист тој период имаше и успешни ин витра. Сега треба да се лутам ако некој го фали или тие треба да се лутат ако некој кажува негативно искуство?

На Lady Miami, Anyshka и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  5. Mariza85

Mariza85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 декември 2020
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    344
    Imam praveno kaj nego laparaskopia i histeroskopija super pominav od toa ne se zalam. Zatoa resiv i kaj nego da prodolzam ajde prviot pat na punkcijata izleze deka se prazni folikulite tuka nemozese nisto da se napravi majka priroda e. Ama nemoze i uste dva pati da se utne punkcijata se folikulot da prsnal i ajde sledniote mesec dojdi pak. Zar na drvo rastat parite. Treba malce pozaangaziran da se bide. Znace jas si go kazuvam moeto iskustvo normano e od sekoj doktor ima pozitivni i negativni iskustva. Ama jas resiv deka dosta e kaj nego.

На DANA.M, Anyshka, JanaDarling и 5 други им се допаѓа ова.
  6. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    724
    Допаѓања:
    1.103
    Јас не го познавам докторот ниту коментирав.Ама ти анонимус Bookworm88 не си ништо подобра.И ти самата или самиот си зеде за право да ги навредуваш сите членки на форумот поради некоја лична фрустрација или како што ти би кажала недостиг на внимание.Популарност нема исто така да стекнеш затоа што никој тука не е за популарност,тука секој има некој проблем и затоа се тука,ти да се засрамиш за твоето мислење.Ќе ти се нафрлат да,спреми се ќе бидеш славна анонимус Bookworm88

На DANA.M, Anyshka, lia22 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. _adi_5

_adi_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    114
    Jas poradi Hadzi Lega go izgubiv bebeto vo 6 mesec zaso u Sistina mi vikaa ima infekcija on tvrdese obratno a ja glupa mu veruvav. Pak pravev invitro kaj nego i ne bese uspesno

8. _adi_5

_adi_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    114
    Posle neuspesno invitro posle kolu dena dobivte otkako prekina terapijata?I dali navistina mora da cekam minimum 3 meseci za nov transfer?

9. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Откако ќе ја прекинеш терапијата, за 2-5 дена ќе добиеш. Треба да причекаш за нов трансфер. Организмот нека се одмори од сите тие хормони што си ги примала.

На _adi_5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. _adi_5

_adi_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    114
    Ne smeam nitu inseminacija da probam?

11. Makimaki93

Makimaki93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2022
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    202
    Консултирај го докторот мила. Мое мислење е да одмориш, да им дозволиш на хормоните да се смират.

На Anyshka и _adi_5 им се допаѓа ова.
  12. Anatema

Anatema Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2020
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    626
    Баш ми е жал :(
    Ама пак ќе пишам, тоа е поентата на форумов, да споделуваме искуства, зошто многу често ни лекарите не си ги знаат грешките и ги повторуваат. Јас поверував на препорака од друг доктор, а обично читам лични искуства и се зезнав.

На _adi_5, Anyshka, Lavica2602 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.861
    Допаѓања:
    11.384
    Точно така,форумот е за тоа,да каже секој свое мислење без разлика дали позитивно или негативно.
    Јас пример не сакам да слушнам за док.Органџиски,толку имам лошо искуство што и кога поминувам низ Штип се чувствувам лошо.Но,не можам да кажам на никоја не оди таму и дека нема да има успех.Секоја си го фали докторот кај што имала успех,а башка и секоја сме со различен организам.
    Само едно ќе кажам,не се ни свесни тие што останале на природен начин бремени колку се среќни,бидејќи патот на ивф е мн.макотрпен и напорен.

На Rtulka, _Vera_, Lady Miami и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Sofigaga

Sofigaga Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    15
    Здраво
    Може ли некој детално да ми објасни која е постапката за поднесување за ваучер и каде се поднесува.
    Благодарам

15. Ebrionce Denica

Ebrionce Denica Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    95
    Devojki jas deneska sum so uzasna glabolka, i seuste si go imam kafeniot iscedok, drugo nisto ne cuvstvuvam. Vie kako ste, sto ste vo iscekuvanje?

На Mia...Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.158
    Јас буквално како пред добивање, со променливо расположение во текот на денот, мн гасови последниве денови и подуеност, поспаност...

На Mia...Mia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ebrionce Denica

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    95
    Nisto jas od toa nemam. Duri jas sum sigurna deka kaj mene vekje100% e neuspesno, ama aj ke cekam

18. BayernKa

BayernKa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.158
    И јас на моменти немам никакви симптоми и си мислам дека е неуспешно, ама никогаш не можеме да знаеме со сигурност додека не направиме тест. Што и да испадне, да сме живи и здрави, ќе продолжиме со нови сили 8)

На Kumanovka95 и Ebrionce Denica им се допаѓа ова.
  19. Corika

Corika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2022
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    2.522
    Hrabri te me mene,folekulcinjata se tuka odlicni i vo ponedelnik odam na punkcija :inlove:

На Штркче, Makimaki93, _Vera_ и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Ebrionce Denica

Се зачлени на:
    2 март 2024
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    95
    Ti posakuvam mnogu srekja, daj boze da bidam mnogu kvalitetni i da prerasnat vo bebe:inlove:

На Shkolka@ и Corika им се допаѓа ова.