FEMINA DOKTORKITE (kako sto gi narekuvas) imaat iskustvo so d-r, a ti NE taka da ti treba da se zasramis. Tuka se spodeluvaat sekakvi mislenja. Podrska do site clenki vo ovaa tema, shto pobrzo vi posakuvam uspeh da si se ostvarite vo najgolemata, najubavata uloga - majka
Симптоми дека ќе ми дојде, расположение-нестабилност де весела де тажна ќе го полудам сопруг, стомакот цел со модрици од инекциите, гасови, подуеност и се си мислам ништо нема да биде.тест треба да правам на 12 ти, гледам тука пишуваат дека веќе и на 10 ти ден од трансфер има точност ама таква храброст се уште немам
Jas nikakva poduenost nemam, ama bukvalno nisto ne cyvstvuvam ni gradi ni grcevi vo stomak, epten se opteretiv psihicki so simtomive. Deneska imav uzasna glavolka morav da pijam kafetin i pak ne mi pomina. Kupiv deneska test, ama nemam hrabrost da go napravam. Mada vekje mislam deka si go znam odgovorot. Deneska si bev shoping si kupiv dosta raboti, i si otidov vo kafana, si rekov sto saka neka bide vekje, epten bev padnata vo depresija.
Сите членки тука се со мака,претпоставувам и ти штом си ј одбрала оваа тема и си се зачленила пред 3 недели. Коментари од типот "засрамете се" не ти се потребни во овој " конзилиумот на Фемина докторки" бидејќи овие ДОКТОРКИ се со стаж овде и споделување искуство значи ТИ кога ќе дојдеш овде да прочиташ нешто плус за маката сопствена си информирана од "паталец". Докторот повеќепати нагласија членките дека е стручен за други работи ама не би му дале доверба да ги води во ИВФ процесот. И тоа не е ниту навредливо ниту потценувачки. Имаш искуства најдобри ама и некои лоши кај истиот доктор, не само за него туку за сите комплетно што работат со ивф. Така да секое искуство е индивидуално. Мислењето ти е тотално непотребно во темава. Ти посакувам успешна приказна што поскоро. @Bookworm888
Членкава само се расправа, и мене ми се нафрли, може па работи за него. Немам искуство јас со докторот, ама имам слушнато дека е груб. Како адвокатка да му е. А можеби па му е роднина, како што пиша.
Ти сериозно мислиш дека на овие жени овде им е дојдено до 2,3 лајка со цел да живеат некоја илузорна форумска популарност??? Од овие фемина докторки како што ти ги нарекуваш, јас научив многу. Да, не беа тие, појма ќе немам од каде да почнам со испитувања. Секој има право да си го каже своето мислење. Еве и јас истото мислење го делам со нив, навистина е крут човек. За операции капа доле, но за лечење стерилитет не би го препорачала. Моја блиска кај него правеше исеминација, ниту и обрнал внимание, онака колку ради реда да се направи.
Немојте дечки со негативитети. Никој никого не напаѓа. Никој тука не е експерт, иако понекогаш така делува зошто низ се што ке поминеш дознаваш мнг работи за проблематикава и читаш и сакаш да си помогнеш. Никој др не е идеален ниту некој е катастрофа. Ако некој и мене ме прочитал така дека сум фемина експерт, јас се извинувам. Но од друга страна не е во ред да се каже некој да се засрами зошто пишал свое мислење. Ова е форум. Толку. @Ebrionce Denica и уште кој чекаше до тест тука, да ви кажам дека јас бев сигурна дека ке добијам кога направив тест 10ти ден. Сакав да се осигурам и да прекинам со терапија, зошто стомакот ептен ме болеше ко за добивање, нозете кочан ладни. Се расплакав ден пред тест и му кажав на маж ми "тоа е, одиме на наредно". И испадна супер бета. Пак ке кажам, не делам експертски мислења, го кажувам моето.
10ti den mi e i mene, problemot e sto jas nemam nikakvi simtomi, pred dobivanje sekogas uzasno me bolele gradite sega voopsto ne me zabolea. Jas sum vekje 100% sigurna deka nema nisto, a i celo vreme imam kafen iscedok, samo ne dobivam rafi terapijava.
Госпоѓо, или господине, од мака сме се собрале овде. Не знам што Вие правите овде?! Јас немам од што да се срамам, а вистината боли. Засрамете се Вие, што напаѓате жени што по 4 години се борат со стерилитет, што имаат секакви искуства и имаат банкротирано од обиди кај такви несериозни доктори. Бајд веј, јас не сум некоја си Дана, јас сум Дана, тоа е моето име, а кој/а сте Вие?! Се надевам ќе отшетате од форумот и ќе си го трошите Вашето време по продуктивно. А нас "популарните" ќе не оставите на мира да си тераме како и до сега до остварување на нашата цел.
Izvini zosto da se zasramam? Jas samo vistinata ja kazav i prenesov toa sto mi bese kazano na "pregledot". Spored tebe vo red e zeni kojsto se izmacile da soberat dokumenti za vaucer, se spremale psihicki za procedurata i izgubile premnogu vreme da ne im bide obrnato ni najmalce vnimanie? Da se ponasa nekoj sprema niv kako gajle da mu e dali ke go pogodi denot na punkcija, rastot na folikulite i soodvetnata terapija?
I jas na prva konsultacija od kaj nego izlegov so placenje. Ne znaev uste ni sto e inseminacija ni sto e invitro, a on mi se iznasmea sto ne sum znaela sto e amh i sto ne sum ispitala. Nikakov odnos kon pacient, aroganten.
Jas otidov so plan da mu gi davam da gi gleda rezultatite eden po eden za da vidi sto i kako imam ispitano i praveno do sega. Toj posle 3tiot dokument stana nezainteresiran. Stana od stol i si otide. Od sestrata slusnav deka odi kaj druga pacientka Posle otidov kaj Adamoska vo Remedika i zenata se me islusa i site 20 dokumenti gi razgleda i mi odgovori na site moi prasanja, a imav mn prasanja megju koi i dali hla tipizacija vlijae na neobjasneta neplodnost, dali infekcija na endometrium moze da e pricina za neplodnost...i mn drugi. Mi objasni trpelivo spored nea sto moze da e pricina a sto ne
Zdravo zdravo Feminki i od mene Nova sum na forumov, megutoa vo ista situacija kako i site vie 4-ti den od embriotransfer na edno i edinstveno junace sto se izbori do kraj Ostanuva samo da cekame